U fokusu

Predstavljanje EU projekta uzgoja tetrijeba gluhana u Gorskom Kotaru

U srijedu, 23. srpnja 2014. godine župan Zlatko Komadina i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak obići će uzgajalište uzgojnog Centra tetrijeba gluhana u Prezidu te potpisati ugovor o sufinanciranju uzgoja te strogo zaštićene zavičajne divlje vrste kroz EU projekt LIFE.

Opširnije...


Kontakt

Kako do nas

Primorsko-goranska županija
Adamićeva 10
51000 Rijeka
Republika Hrvatska

Adresar PGŽ

OIB: 32420472134
Centrala: +385 51 351 600
E: info@pgz.hr

Pitajte - Odgovaramo

Pitanja

Najave

 • Dogradnja trajektnog pristaništa Valbiska

  U četvrtak, 24. srpnja 2014. godine u 11 sati,  u luci Valbiska održat će se svečano otvorenje trećeg pristaništa.

  Na trajektnom pristaništu Valbiska izvršena je dogradnja trajektnog pristaništa u dvije faze. Ono obuhvaća obalu i plato pristaništa površine 3521 m , a sastoji se od dogradnje veza 1 u ukupnoj dužni od 101,35 m i izgradnji veza 2 sa rampom širine 20 m i gatom dužine 63,2 m.  Vrijednost investicije je oko 15,6 milijuna kuna od  kojih je resorno ministarstvo sufinanciralo projekt sa 7,6 milijuna,  Primorsko-goranska županija s 2 milijuna kuna, a ostatak je osigurala Županijska lučka uprava Krk.

  Svečanom otvorenju u ime Primorsko-goranske županije prisustvovat će župan Zlatko Komadina i zamjenica župana Marina Medarić te načelnici, gradonačelnici i direktori turističkih zajednica sa kvarnerskih otoka.
 • Predstavljanje EU projekta uzgoja tetrijeba gluhana u Gorskom Kotaru

  U srijedu, 23. srpnja 2014. godine župan Zlatko Komadina i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Đuro Dečak obići će uzgajalište uzgojnog Centra tetrijeba gluhana u Prezidu te potpisati ugovor o sufinanciranju uzgoja te strogo zaštićene zavičajne divlje vrste kroz EU projekt LIFE prema sljedećem rasporedu:

  • 11 sati - obilazak uzgajališta uzgojnog Centra tetrijeba gluhana u Prezidu (Goranska 148, zadnja kuća u Prezidu, kod Carine)
  • 12 sati - posjet lovačkoj kući u Prezidu
  • 13.30 sati - potpisivanje ugovora u lovačkoj kući u Lividragi
  • 14 sati predstavljanje projekta LIFE za 2015 godinu.

  Udruzi "Tetrijeb" dopušteno je uzgajati strogo zaštićenu zavičajnu divlju vrstu ptice tetrijeb gluhan, a prema projektu Life za 2015. godinu projekt uzgoja trajat će pet godina. Primorsko-goranska županija će sudjelovati u sufinanciranju Projekta s iznosom od 60.000,00 kuna.
  Obilasku uzgajališta i potpisivanju nazočit će i predsjednik lovačkog saveza Primorsko-goranske županije dr. sc. Josip Malnar te, domaćin, predsjednik udruge "Tetrijeb" mr. sc. don. Ivica Križ.

 • Greenpeaceov brod Rainbow Warrior u riječkoj luci

  U ponedjeljak 21.srpnja 2014. godine, u 11 sati na Greenpeaceovom brodu na Gatu Karoline riječke održat će se stručna prezentaciji Roberta Pašička iz područja obnovljivih izvora energije u kontekstu gospodarskog razvoja i otvaranja radnih mjesta.

  Na prezentaciji će u ime Primorsko-goranske županije nazočite pročelnica UO za za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Koraljka Vahtar-Jurković.
 • Redovita tjedna konferencija za novinare

  U ponedjeljak, 21. srpnja 2014. godine s početkom u 10 sati, u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva10/II), župan Zlatko Komadina održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o izradi Razvojne strategije Primorsko-goranske županije 2015.-2020., o osnivanju Stručnog povjerenstva za usklađivanje procjena ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša od katastrofa i velikih nesreća za područje Primorsko-goranske županije i Plana zaštite i spašavanja Primorsko-goranske županije, o prijenosu koncesije i davanju potkoncesije na pomorskim dobrima u Malom Lošinju i Opatiji te drugim aktualnostima.
 • Svečano otvorenje 39. Osorskih glazbenih večeri

  U nedjelju, 20. srpnja 2014. godine s početkom u 21 sat, u Osorskoj katedrali svečano će se otvoriti festival klasične glazbe 39. Osorske glazbene večeri.

  Ovogodišnje Večeri posvećene su dvojici akademika Stjepana Šuleku i Natku Devčiću povodom 100-godišnjice njihovog rođenja. Djela ovih te drugih hrvatskih i svjetskih skladatelja izvoditi će, između ostalih, violončelistica Monika Leskovar, Simfonijski orkestar HRT-a i Zagrebački kvartet, a dirigirat će dirigenti Tonči Bilić, Berislav Šipuš i Saša Britvić.

  Svečanosti otvorenja 39. Osorskih glazbenih večeri, koje će trajati do 24. kolovoza, nazočit će zamjenica župana Marina Medarić.

Projekti Primorsko-goranske županije

Prev Next

Korisni sadržaji

Design & development: MULTILINK / m:web