U fokusu

Svečano polaganje kamena temeljca Područne škole Baška – OŠ "Fran Krsto Frankopan" Krk

U utorak, 27. siječnja 2015. godine, s početkom u 11 sati, na gradilištu nove osnovne škole u Općini Baška (Zvonimirova 120, Baška), održat će se svečano polaganje kamena temeljca Područne škole Baška – OŠ "Fran Krsto Frankopan" Krk.

Opširnije...


Kontakt

Kako do nas

Primorsko-goranska županija
Adamićeva 10
51000 Rijeka
Republika Hrvatska

Adresar PGŽ

OIB: 32420472134
Centrala: +385 51 351 600
E: info@pgz.hr

Pitajte - Odgovaramo

Pitanja

Najave

 • Svečano polaganje kamena temeljca Područne škole Baška – OŠ "Fran Krsto Frankopan" Krk

  U utorak, 27. siječnja 2015. godine, s početkom u 11 sati, na gradilištu nove osnovne škole u Općini Baška (Zvonimirova 120, Baška), održat će se svečano polaganje kamena temeljca Područne škole Baška – OŠ "Fran Krsto Frankopan" Krk.

  Kako je postojeći objekt škole u kojem se odvijala nastava bio u lošem stanju, Primorsko-goranska županija izdvojila je tri milijuna kuna za sufinanciranje rekonstrukcije Područne škole Baška – OŠ "Fran Krsto Frankopan" Krk s dogradnjom školske sportske dvorane.
  Riječ je o projektu vrijednom 12,4 milijuna kuna koji će po principu »pola-pola« financirati lokalna i regionalna uprava. Tako će u sljedeće dvije godine na mjestu 103 godine stare zgrade niknuti potpuno nova škola.

  U ime Primorsko-goranske županije svečanosti obilježavanja početka radova nazočit će župan Zlatko Komadina i pročelnica UO odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.
 • Predstavljanje filma "Sjećanja na Kampor "

  Povodom Međunarodnog dana sjećanja, u utorak 27. siječnja 2015. godine, s početkom u 18.30 sati, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka bit će predstavljen film "Sjećanja na Kampor" autora Rasima Karalića.

  Međunarodni dan sjećanja podsjetnik je na sve žrtve nacističkih režima tijekom Drugog svjetskog rata, a datum obilježavanja odnosi se na 27. siječnja 1945. godine kada je Crvena armija oslobodila 7.500 zatvorenika koncentracijskog logora Auschwitz u Poljskoj.

  Dokumentarni film "Sjećanja na Kampor" donosi intimne ispovijedi preživjelih logoraša. Pripovijeda o stradanjima, patnji i smrti najmilijih, o borbi za preživljavanje te o iskrenim ljudskim osjećajima i privrženosti stvorenoj u najbolnijim trenucima njihovih života.

  U ime Primorsko-goranske županije predstavljanju će prisustvovati pročelnik UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić.

 • Redovita tjedna konferencija za novinare

  U ponedjeljak, 26. siječnja 2015. godine, s početkom u 10 sati, u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva10/II), zamjenici župana Marina Medarić i Marko Boras Mandić sa suradnicima, održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o projektu udruženog oglašavanja, novom programu kreditiranja poduzetnika, projektu rekonstrukcije i nadogradnje medicinsko-rehabilitacijskog centra Thalassotherapia Crikvenica te drugim aktualnostima.
 • Izložba fotografija "Županija u jednom danu"

  U subotu, 24.1.2015.godine, s početkom u 12 sati, održat će se svečano otvorenje izložbe fotografija "Županija u jednom danu".

  Izložene fotografije, izabrane između 601 pristigle od strane 101 autora, snimljenje su 27.4. i 26.10.2014. godine. Organizator izložbe je Fotosavez Primorsko-goranske županije.

 • Izbor kraljice Riječkog karnevala i primopredaja ključa Grada

  U petak, 23. siječnja 2015. godine, s početkom u 20 sati, u Dvorani mladosti održat će se Izbor kraljice Riječkog karnevala i primopredaja ključa Grada. Voditelji programa su Josip Krmpotić i Robert Ferlin, sviraju Mauro Staraj & La Banda, a u ime Primorsko-goranske županije nazočit će predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i zamjenik župana Marko Boras Mandić.

Projekti Primorsko-goranske županije

Prev Next

Korisni sadržaji

Design & development: MULTILINK / m:web