U fokusu

Otvorenje izložbe "KVARNER EXPO 14"

U srijedu, 16. travnja 2014. godine, s početkom u 12 sati, na prostoru plaže "Slatina" u Opatiji pod velikim šatorom održat će se svečano otvorenje 11. izložbe proizvođača suvenira Hrvatske "KVARNER EXPO 14".

opširnije...


Kontakt

Kako do nas

Primorsko-goranska županija
Adamićeva 10
51000 Rijeka
Republika Hrvatska

Adresar PGŽ

OIB: 32420472134
Centrala: +385 51 351 600
E: info@pgz.hr

Pitajte - Odgovaramo

Pitanja

Najave

 • Medijsko predstavljanje 19. muzejske akcije pod nazivom "(Bez) veze"

  U četvrtak, 17. travnja 2014. godine, s početkom u 11 sati, u Prirodoslovnom muzeju Rijeka (Lorenzov prolaz 1) održat će se medijsko predstavljanje 19. muzejske edukativne akcije pod nazivom (Bez) veze. Akcija će se održati od 18. travnja do 18. svibnja povodom Međunarodnog dana muzeja.

  U akciji sudjeluje 63 muzeja, galerija, knjižnica i centara za kulturu iz svih krajeva Hrvatske. U sklopu Međunarodnog dana muzeja održat će se brojne radionice, vodstva, izložbe, predavanja, koncerti, predstave i drugi oblici edukativne komunikacije.

 • Otvorenje izložbe "KVARNER EXPO 14"

  U srijedu, 16. travnja 2014. godine, s početkom u 12 sati, na prostoru plaže "Slatina" u Opatiji pod velikim šatorom održat će se svečano otvorenje 11. izložbe proizvođača suvenira Hrvatske "KVARNER EXPO 14".

  "Kvarner expo 14" ove se godine održava u terminu od 16. - 19. travnja. U izložbenom prostoru svoje će uratke prezentirati preko 150 izlagača. Organizatori izložbe su: Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, Udruženje obrtnika Opatija, Ghia Staff, HGK-županijska komora Rijeka i Alpe Adria expo.

  Izložbu će otvoriti župan Zlatko Komadina.

 • Zamjenik župana Marko Boras Mandić na sastanku s gradonačelnikom Malog Lošinja

  U utorak, 15. travnja 2014.g. u sjedištu Grada Malog Lošinja (Riva Lošinjskih kapetana 7, Mali Lošinj) s početkom u 11 sati, zamjenik župana Marko Boras Mandić i pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Koraljka Vahtar Jurković održat će sastanak s gradonačelnikom Malog Lošinja Garijem Capelliem.

  Razgovarat će se o projektu udruženog oglašavanja za razvoj avio destinacije Kvarnera, temama vezanim uz rad ureda za graditeljstvo te aktivnostima na uređenju Muzeja Apoksiomen. Predviđen je i zajednički obilazak Muzeja gdje su u 12.30 sati predviđene izjave za medije.

 • Svečanost otvaranja memorijalnog muzeja "Kuća Klović"

  U utorak, 15. travnja 2014. godine, s početkom u 11 sati, u Grižanama (Vinodolska općina) održat će se svečanost otvaranja memorijalnog muzeja "Kuća Klović", posvećenog životu i djelu slikara Jurja Julija Klovića.

  Ovaj svjetski poznati umjetnik, poznat i kao "Michelangelo minijature", rođen je 1498. godine u Grižanama, gdje je njemu u čast uređen stalni izložbeni postav koji objedinjuje faksimile Klovićevih radova, budući da su originalni eksponati pohranjeni u najpoznatijim muzejima diljem svijeta.

  U realizaciju muzeja utrošeno je ukupno 3,1 milijun kuna, od čega je Vinodolska općina sudjelovala s 1,4 milijuna kuna, a Primorsko-goranska županija s 1,7 milijuna kuna.
  Uz župana Zlatka Komadinu i načelnika Općine Ivicu Crnića otvaranju muzeja nazočit će ministrica kulture Republike Hrvatske Andrea Zlatar Violić.

 • Svečana sjednica Županijske skupštine povodom Dana Primorsko-goranske županije

  U ponedjeljak, 14. travnja 2014. godine, s početkom u 12 sati, povodom dvadeset i prve obljetnice Primorsko-goranske županije te obilježavanja 170 godina turizma u Opatiji, u kongresnoj dvorani opatijskog hotela Adriatic održat će se svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj će prisustvovati i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović.

  Uz prigodni govor, župan Zlatko Komadina i predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić uručit će i županijske nagrade. Ove godine nagrada za životno djelo pripala je, posmrtno, Darku Dekoviću, a godišnja nagrada književnici Kristini Posilović.

Projekti Primorsko-goranske županije

Prev Next

Korisni sadržaji

Design & development: MULTILINK / m:web