U fokusu

Svečano potpisivanje Ugovora o supokroviteljstvu 32. Međunarodnog riječkog karnevala

U srijedu, 28. siječnja 2015. godine, u 10.00 sati, u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II. kat), održat će se svečano potpisivanje Ugovora o supokroviteljstvu 32. Međunarodnog riječkog karnevala.

Opširnije...


Kontakt

Kako do nas

Primorsko-goranska županija
Adamićeva 10
51000 Rijeka
Republika Hrvatska

Adresar PGŽ

OIB: 32420472134
Centrala: +385 51 351 600
E: info@pgz.hr

Pitajte - Odgovaramo

Pitanja

Najave

 • Svečano potpisivanje Ugovora o supokroviteljstvu 32. Međunarodnog riječkog karnevala

  U srijedu, 28. siječnja 2015. godine, u 10.00 sati, u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II. kat), održat će se svečano potpisivanje Ugovora o supokroviteljstvu 32. Međunarodnog riječkog karnevala.

  Tradicionalno, Primorsko-goranska županija će sufinancirati prijevoz karnevalskih grupa koje na Riječki karneval dolaze s područja Primorsko-goranske županije u iznosu od 70.000,00 kuna, dok je za realizaciju programa izbora nove kraljice Riječkog karnevala izdvojila 25.000,00 kuna. Riječki međunarodni karneval utemeljen je na višestoljetnoj tradiciji našega kraja, te je jedan od najvećih u Europi.

  Svečanosti potpisivanja u ime Primorsko-goranske županije prisustvovat će zamjenica župana Marina Medarić i pročelnik Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Gerhard Lempl, direktor Turističke zajednice Grada Rijeke Petar Škarpa sa suradnicima te Meštar Toni i Kraljica riječkog karnevala, a u duhu maškarane tradicije svi će sudionici biti maskirani.

 • Svečano polaganje kamena temeljca Područne škole Baška – OŠ "Fran Krsto Frankopan" Krk

  U utorak, 27. siječnja 2015. godine, s početkom u 11 sati, na gradilištu nove osnovne škole u Općini Baška (Zvonimirova 120, Baška), održat će se svečano polaganje kamena temeljca Područne škole Baška – OŠ "Fran Krsto Frankopan" Krk.

  Kako je postojeći objekt škole u kojem se odvijala nastava bio u lošem stanju, Primorsko-goranska županija izdvojila je tri milijuna kuna za sufinanciranje rekonstrukcije Područne škole Baška – OŠ "Fran Krsto Frankopan" Krk s dogradnjom školske sportske dvorane.
  Riječ je o projektu vrijednom 12,4 milijuna kuna koji će po principu »pola-pola« financirati lokalna i regionalna uprava. Tako će u sljedeće dvije godine na mjestu 103 godine stare zgrade niknuti potpuno nova škola.

  U ime Primorsko-goranske županije svečanosti obilježavanja početka radova nazočit će župan Zlatko Komadina i pročelnica UO odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin.
 • Predstavljanje filma "Sjećanja na Kampor "

  Povodom Međunarodnog dana sjećanja, u utorak 27. siječnja 2015. godine, s početkom u 18.30 sati, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka bit će predstavljen film "Sjećanja na Kampor" autora Rasima Karalića.

  Međunarodni dan sjećanja podsjetnik je na sve žrtve nacističkih režima tijekom Drugog svjetskog rata, a datum obilježavanja odnosi se na 27. siječnja 1945. godine kada je Crvena armija oslobodila 7.500 zatvorenika koncentracijskog logora Auschwitz u Poljskoj.

  Dokumentarni film "Sjećanja na Kampor" donosi intimne ispovijedi preživjelih logoraša. Pripovijeda o stradanjima, patnji i smrti najmilijih, o borbi za preživljavanje te o iskrenim ljudskim osjećajima i privrženosti stvorenoj u najbolnijim trenucima njihovih života.

  U ime Primorsko-goranske županije predstavljanju će prisustvovati pročelnik UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić.

 • Redovita tjedna konferencija za novinare

  U ponedjeljak, 26. siječnja 2015. godine, s početkom u 10 sati, u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva10/II), zamjenici župana Marina Medarić i Marko Boras Mandić sa suradnicima, održat će redovitu tjednu konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti riječi o projektu udruženog oglašavanja, novom programu kreditiranja poduzetnika, projektu rekonstrukcije i nadogradnje medicinsko-rehabilitacijskog centra Thalassotherapia Crikvenica te drugim aktualnostima.
 • Izložba fotografija "Županija u jednom danu"

  U subotu, 24.1.2015.godine, s početkom u 12 sati, održat će se svečano otvorenje izložbe fotografija "Županija u jednom danu".

  Izložene fotografije, izabrane između 601 pristigle od strane 101 autora, snimljenje su 27.4. i 26.10.2014. godine. Organizator izložbe je Fotosavez Primorsko-goranske županije.

Projekti Primorsko-goranske županije

Prev Next

Korisni sadržaji

Design & development: MULTILINK / m:web