U fokusu

Susret iseljenika otoka Krka

U petak, 1. kolovoza 2014. godine, s početkom u 17 sati, u Općini Baška održat će se susret iseljenika otoka Krka.

opširnije...


Kontakt

Kako do nas

Primorsko-goranska županija
Adamićeva 10
51000 Rijeka
Republika Hrvatska

Adresar PGŽ

OIB: 32420472134
Centrala: +385 51 351 600
E: info@pgz.hr

Pitajte - Odgovaramo

Pitanja

Najave

 • Nastavak akcije "Ne dvoji - odvoji"

  U subotu, 2. kolovoza 2014. godine, od 8:30 do 11:30 sati, održat će se akcija prikupljanja sirovina iz otpada "Ne dvoji - odvoji". Zainteresirani građani vrijedne sirovine (staklo, papir, plastiku i metal) u tom vremenu mogu donijeti u Staru školu Marčelji gdje će ih primiti članovi Udruge Krizni eko stožer Marišćina.

  Akcija je humanitarnog karaktera i svi prihodi bit će usmjereni za pomoć stradalima od poplava u Slavoniji.

 • Susret iseljenika otoka Krka

  U petak, 1. kolovoza 2014. godine, s početkom u 17 sati, u Općini Baška održat će se susret iseljenika otoka Krka. U ime Primorsko-goranske županije susretu će prisustvovati pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša doc.dr.sc. Koraljka Vahtar-Jurković.

  Program:

  • 17 sati - okupljanje kod crkve sv. Lucije u Jurandvoru i prezentacija Opatije sv. Lucije,
  • 18.30 - misa u župnoj crkvi Svetog Trojstva u Baški,
  • 19.30 - razgledavanje Zavičajnog muzeja u Baški,
  • 20.30 - večera i druženje u restoranu hotela "Zvonimir" u Baški.
 • Predstavljanje knjige Ivice Butorca „Pogled na četiri stoljeća povijesti Bunjevaca Krmpoćana“

  U petak, 25. srpnja 2014. godine s početkom u 11 sati u župnoj crkvi Sv. Jakova u Krmpotama, održat će se predstavljanje knjige Ivice Butorca "Pogled na četiri stoljeća povijesti Bunjevaca Krmpoćana".

  Nakon promocije knjige o bogatoj prošlosti Bunjevaca-Krmpoćana, održat će se koncert rodoljubno-povijesnih pjesama o seobi, životu i običajima Bunjevaca-Krmpoćana i tradicionalno druženje lovaca Lovačkog društva "Gradina".

  Na predstavljanju knjige nazočit će župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina i nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić koji će u 10 sati u župnoj crkvi Sv. Jakova predvoditi Svetu misu.
 • Potpisivanje Ugovora turističkih projekata i aktivnosti na području Primorsko-goranske županije

  U petak, 25. srpnja 2014. godine u sjedištu Primorsko-goranske županije (Adamićeva 10/II.) u 10 sati, održat će se potpisivanje ugovora za sufinanciranje turističkih projekata i aktivnosti na području Primorsko-goranske županije.

  Odabrani su projekti i aktivnosti kojima je Županija dodijelila donacije sa svrhom realizacije proračunske aktivnosti "Potpora razvoju selektivnih oblika turizma" u 2014. godini i "Sufinanciranje kapitalnih projekata razvoja turizma" u 2014. godini.

  Ukupan iznos odobrenih sredstava iznosi 1.121.000,00 kuna od kojih je gotovo 50% novčanih sredstava namijenjeno projektima u Gorskom kotaru.

  Ugovore će potpisati zamjenik župana Marko Boras Mandić i predstavnici turističkih zajednica i neprofitnih udruga Primorsko-goranske županije.
 • Dan Grada Opatije

  U četvrtak, 24. srpnja 2014. godine u 20.30 sati, na Maloj ljetnoj pozornici,  održat će se Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana Grada Opatije.

  Na sjednici će nazočiti župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina.

Projekti Primorsko-goranske županije

Prev Next

Korisni sadržaji

Design & development: MULTILINK / m:web