U fokusu

Otvorenje Međunarodne konferencije - Energija i okoliš

U srijedu, 22. listopada 2014. godine, s početkom u 9.30 sati, u Grand hotelu "Adriatic" u Opatiji održat će se svečano otvorenje Međunarodne konferencije Energija i okoliš 2014.

opširnije...


Kontakt

Kako do nas

Primorsko-goranska županija
Adamićeva 10
51000 Rijeka
Republika Hrvatska

Adresar PGŽ

OIB: 32420472134
Centrala: +385 51 351 600
E: info@pgz.hr

Pitajte - Odgovaramo

Pitanja

Najave

 • Veleposlanica Izraela u posjeti PGŽ i Gradu Rijeci

  U srijedu, 22. listopada 2014. godine, s početkom u 13.15 sati, u Salonu Grada Rijeke, (Korzo 16/1. kat), održat će se izjave za medije nakon prijema za Veleposlanicu Države Izrael u Republici Hrvatskoj Nj.E. Zinu Kalay Kleitman, koja dolazi u prvi službeni posjet  Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Rijeci.

  Veleposlanicu će primiti župan Zlatko Komadina, predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel sa zamjenicima Miroslavom Matešićem i Markom Filipovićem, te predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Dorotea Pešić-Bukovac.

  Nakon zajedničkog primanja, veleposlanica Kalay Kleitman, koja je od nedavno na toj funkciji, otići će u obilazak Riječke sinagoge u pratnji predstavnika Židovske općine Rijeka. Veleposlanica Izraela sudjelovat će na 8. po redu Konferenciji hrvatskih menadžera sigurnosti koja se ovih dana održava u Opatiji.

 • Konferencija za novinare o projektu Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata

  U srijedu, 22. listopada 2014.godine s početkom u 11 sati, u sjedištu Županije (Adamićeva10/II), predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata mr. sc. Đula Rušinović-Sunara, pročelnica UO za zdravstvo doc. dr. sc. Đulija Malatestinić te predstavnici Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata u PGŽ održat će konferenciju za novinare.

  Na konferenciji će biti predstavljen projekt Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata "Pacijenti-korisnici zdravstvenih usluga" koji se provodi u tri hrvatska grada, Rijeci, Splitu i Koprivnici. Cilj projekta je ukazati na potrebu razvijanja partnerskih odnosa u zdravstvenom sustavu, povećati informiranost građana o pravima pacijenata te poboljšati kvalitetu zdravstvenih usluga.

  U okviru dvodnevnih projektnih aktivnosti u Rijeci će se održati Okrugli stol o ulozi lokalne zajednice u prevenciji kršenja prava pacijenata, Tribina pod nazivom "Pacijenti-korisnici zdravstvenih usluga" te tematska radionica namijenjena članovima Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata PGŽ kao i udrugama civilnog društva s područja Županije.

 • Predstavljanje projekta "Moji prijatelji iz Fortice"

  U srijedu, 22. listopada 2014. godine, s početkom u 10 sati, u Centru za rehabilitaciju Fortica-Kraljevica (Obala kralja Tomislava 1, Kraljevica), održat će se predstavljanje projekta "Moji prijatelji iz Fortice".

  Projekt "Moji prijatelji iz Fortice" je program za unapređenje socio-emocionalnog razvoja i socijalne inkluzije djece predškolskog i školskog uzrasta s mentalnom retardacijom i cerebralnom paralizom, korisnika Centra te senzibiliziranje djece i mladih za njihove posebne potrebe. Svrha programa je provedba strukturiranih zajedničkih aktivnosti i učenja korisnika Centra za rehabilitaciju Fortica-Kraljevica i djece koja redovito pohađaju vrtić i školu.

  Projektne aktivnosti odvijati će se tijekom školske godine 2014./15. godine u prostoru Centra. Nositelj projekta je Centar, a partneri u projektu su: Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka, Dječji vrtić "Oprepčići" iz Kraljevice te Osnovna škola Kraljevica.

  U ime Primorsko-goranske županije na predstavljanju projekta nazočit će predstavnici UO za socijalnu politiku i mlade.

 • Otvorenje Međunarodne konferencije - Energija i okoliš

  U srijedu, 22. listopada 2014. godine, s početkom u 9.30 sati, u Grand hotelu "Adriatic" u Opatiji održat će se svečano otvorenje Međunarodne konferencije Energija i okoliš 2014.

  Organizatori ovog znanstveno-stručnog skupa na kojem će se raspravljati o novim tehnologijama u energetici i zaštiti okoliša su Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci, Hrvatsko udruženje za sunčevu energiju Rijeka te Fakultet za strojništvo, Sveučilišta u Ljubljani.

  Otvorenju Konferencije nazočit će župan Zlatko Komadina.

 • Posjet Osnovnoj školi "Čavle" i obilazak radova

  U srijedu 22. listopada 2014. godine, s početkom u 10 sati, zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin posjetit će Osnovnu školu "Čavle".

  Razlog posjete je obilazak završenih radova na sanaciji krova i uređenju okoliša škole, te sastanak na temu planiranih aktivnosti u ovoj školskoj godini. Primorsko-goranska županija je financirala izvođenje radova na sanaciji krova OŠ "Čavle" u iznosu od 214.507,50 kuna. Radovi su obuhvaćali posljednju fazu izmjene salonit ploča u crijep, čime su svi dijelovi kosih krovova na zgradi škole sanirani odnosno izmijenjeni.

  Primorsko-goranska županija je u svom proračunu za 2014. godinu planirala i sredstva kapitalne pomoći Općini Čavle u iznosu od 380 tisuća kuna i to za sufinanciranje uređenje okoliša Osnovne škole "Čavle".

Projekti Primorsko-goranske županije

Prev Next

Korisni sadržaji

Design & development: MULTILINK / m:web