Novosti

>

 • 23.3.2018

  Najavljena ljetna sezona letenja i nove zračne linije u Zračnoj luci Rijeka

  PGZNa konferenciji za novinare u sjedištu Primorsko-goranske županije najavljena je ljetna sezona letanja u Zračnoj luci Rijeka, koja službeno započinje od ljetnog računanja vremena ovu nedjelju.

 • 23.3.2018

  Župan Zlatko Komadina sudjelovao na panel diskusiji "Uloga županija u povlačenju sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj"

  Poslovni uzlet ŠibenikU sklopu projekta Poslovni uzlet Večernjeg lista i u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija i Šibensko-kninskom županijom, u Šibeniku je održana Prva Regionalna konferencija na temu dostupnost i povlačenja sredstava iz fondova Europske unije.

 • 23.3.2018

  Izložba Raznolikost je bitna u Malom Lošinju

  Raznolikost je bitnaPovodom Svjetskog dana voda, Prirodoslovni muzej Rijeka u suradnji s Institutom Plavi svijet i Turističkom zajednicom Grada Malog Lošinja otvorio je putujuću izložbu „Raznolikost je bitna“ u Malom Lošinju na Rivi lošinjskih kapetana.

 • 23.3.2018

  Strojarsko brodograđevna škola za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka svečano obilježila 70 godina djelovanja

  PGZStrojarsko brodograđevna škola za industrijska i obrtnička zanimanja Rijeka obilježava 70 godina djelovanja. Tom prigodom u dvorani škole održana je prigodna svečanost na kojoj su nastupili učenici škole te gosti iz Glazbene škole I. M. Ronjgova. Također, otvorena je izložba "Iz povijesti Strojarsko brodograđevne škole".

 • 23.3.2018

  Primorsko-goranska županija osvojila nagradu Srebrna Plautila za projekt "Kulturno - turistička ruta putovima Frankopana"

  PlautilaNa Međunarodnom kongresu povijesnih gradova koji se od 20. - 23. ožujka održavao u Solinu Primorsko-goranska županija dobila je vrijednu međunarodnu nagradu – Srebrna Plautila, za projekt "Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana".

 • 23.3.2018

  Započeli Dani UHPA-e 2018. u Crikvenici

  PGZNajveći godišnji susret Udruge hrvatskih putničkih agencija, Dani UHPA-e, svečano je otvoren  u Hotelu Omorika, u Crikvenici, UHPA-inoj domaćoj destinaciji godine 2017./2018. godine. Na susretu na kojem sudjeluje više od 150 članova i partnera te predstavnika Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske turističke zajednice, ove godine održava se i nekoliko stručnih predavanja na temu zakonodavstva u poslovanju turističkih agencija.

 • 23.3.2018

  ESI fondovi u području zdravstva

  PGZU Rijeci je danas s održavanjem edukacije „ESI fondovi u području zdravstva“ započeo novi ciklus edukativnih aktivnosti u okviru projekta "Jačanje kapaciteta za korištenje ESI fondova u Primorsko-goranskoj županiji".Cilj edukacije je predstaviti zaposlenicima iz redova javnog sektora sve potrebne informacije o mogućnostima sufinanciranja projekta u okviru europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova kako bi se potakla veća iskoristivost bespovratnih sredstava EU.

 • 22.3.2018

  Zamjenik župana Marko Boras Mandić primio sudionike zimske olimpijade i FIS dječjeg natjecanja SkiriTrophy

  PGZZamjenik župana Marko Boras Mandić primio je sudionike ZOI u Južnoj Koreji iz Primorsko-goranske županije i osvajače medalja na 35. međunarodnom FIS dječjem natjecanju SkiriTrophy. Iz Primorsko-goranske županije na zimskoj olimpijadi u Pyeongchangu sudjelovali su Leona Popović, Lana Zbašnik i Ida Štimac iz SK Rijeka te nordijci Gabrijela Skender i Edi Dadić iz TSK-a Ravnogorac i Krešimir Crnković iz TSK Budućnost - Brod Moravice.

 • 22.3.2018

  Održana sjednica Upravnog odbora Mala barka 2

  Mala barka 2 - Očuvanje pomorske baštine sjevernog JadranaU Pomorskom muzeju "Sergej Mašera" Piran održana je 5. sjednica Upravnog odbora projekta „Mala barka 2 - Očuvanje pomorske baštine sjevernog Jadrana,“ koji se realizira u prekograničnom Programu suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska za razdoblje 2014.-2020. Na održanoj sjednici su uz vodećeg partnera Primorsko-goransku županiju, prisustvovali svi projektni partneri TZ Kvarnera, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Udruga i Ekomuzej "Kuća o batani", Općina Izola, TZ Izola, Općina Piran i Pomorski muzej - Museo del mare "Sergej Mašera" Piran-Pirano.

 • 22.3.2018

  Predstavnici Primorsko-goranske županije na predstavljanju Europske kulturne rute svetoga Ćirila i Metoda

  Predstavljanje Europske kulturne rute svetoga Ćirila i MetodaPročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić sudjelovao je u Zagrebu na predstavljanju projekta Europske kulturne rute svetoga Ćirila i Metoda koju je udruga European Cultural Route of Saints Cyril and Methodius iz regije Zlinski kraj organizirala u suradnji s Veleposlanstvom Republike Češke u Republici Hrvatskoj.


ispiši stranicu ispiši stranicu