Novosti

>

 • 23.2.2017

  35. sjednica Županijske skupštine

  35. sjednica Županijske skupštine PGŽU dvorani "Transadria" u Rijeci održana je 35. sjednica Županijske skupštine. Na dnevnom redu bilo je 17. točaka, a članovi Skupštine raspravljali su o prijedlogu za dodjelu godišnjih i nagrada za životno djelo PGŽ, razvojnom projektu gospodarskog korištenja prostora Stara Sušica, prijedlogu sporazuma o financiranju postupka izvlaštenja i financiranju izgradnje cestovnog čvora Trinajstići, prijedlogu programa javnih potreba u kulturi, dodjelama koncesija na pomorskom dobru, kao i drugim temama.

 • 23.2.2017

  Iz Primorsko-goranske županije najviše prijavljenih projekata za energetsku obnovu školskih objekata

  OŠ Jelenje - DražiceFond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je da je na Poziv na dostavu projektnih prijedloga za sufinanciranje energetske obnove zgrada u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja, zaprimio ukupno 231 projekt energetske obnove fakulteta, škola, vrtića te učeničkih domova diljem Hrvatske.

 • 22.2.2017

  Putujuća izložba igračaka djece Europe

  Putujuća izložba igračakaU organizaciji Društva "Naša djeca" Opatija, Grada Čabra i Društva "Naša djeca" Čabar, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, u prostoru OŠ "Petar Zrinski" u Čabru otvorena je putujuća izložba igračaka djece Europe pod nazivom "Igračkom do dječjeg osmijeha".

 • 22.2.2017

  Obilježen Dan ružičastih majica

  Dan ružičastih majicaDan ružičastih majica, odnosno dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, obilježen je na Korzu u organizaciji Centra za participaciju žena u društvenom životu. Na štandu su izloženi tematski radovi učenika iz riječkih osnovnih škola koje su se pridružile akciji. Obilježavanje se provodi s ciljem prevencije nasilja među mladima. Svako peto dijete je žrtva vršnjačkog nasilja, a ono se najčešće događa od četvrtog do osmog razreda osnovne škole.

 • 22.2.2017

  Predsjednik Županijske skupštine na svečanom otvorenju festivala WineRi 2017.

  Zlatni olimpijci u CresuU Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka danas je svečano otvoren prvi Međunarodni eno-gastro festival WineRi 2017. Na svečanom otvorenju u ime Primorsko-goranske županije prisutnima se obratio predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

 • 22.2.2017

  Produljeni Ugovori o zakupa lovišta na području PGŽ

  Ugovori o zakupu lovišta na području PGŽŽupan Zlatko Komadina s predstavnicima lovačkih društva i udruga u Nacionalnom parku Risnjak potpisao je Ugovore o produljenju zakupa lovišta na području Primorsko-goranske županije. Time je na narednih deset godina 25 lovačkih društava dobilo zakup za 27 od ukupno 32 zajednička lovišta.

 • 22.2.2017

  Predstavljanje monografije "San koji živi"

  San koji živi Daniela RukavinePovodom 80. rođendana akademika Daniela Rukavine, u Auli Magni na Rektoratu Sveučilišta u Rijeci održano je predstavljanje monografije "San koji živi: životni put i djelo akademika Daniela Rukavine". U ime Primorsko-goranske županije predstavljanju je prisustvovao župan Zlatko Komadina.

 • 21.2.2017

  Krk dobio samostalnu pedijatrijsku ordinaciju

  Pedijatrijska ordinacija KrkOtvorenjem samostalne pedijatrijske ordinacije u Dom zdravlja Primorsko-goranske županije - ispostava Krk, preko dvije i pol tisuće djece, od čega njih devetstotinjak dobi do 4 godine, dobilo je odgovarajuću zdravstvenu skrb.

 • 21.2.2017

  Zahtjev za prisustvovanje sjednici Županijske skupštine

  Sukladno Odluci o određivanju broja osoba kojima se osigurava istodoban neposredan uvid u rad Županijske skupštine Primorsko-goranske županije ('Službene novine' 9/15) zahtjev za prisustvovanje sjednici Županijske skupštine može se podnijeti po objavi dnevnog reda Županijske skupštine na internetskim stranicama, a krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 48 sati prije početka sjednice.  Zahtjev se podnosi elektronskim putem ili putem telefaksa na sljedećim obrascima:

 • 20.2.2017

  Press kolegij: najava 35. sjednice Županijske skupštine

  Press kolegij PGŽPredsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić najavio je 35. sjednicu Županijske skupštine koja će se održati u četvrtak 23. veljače. Na dnevnom redu pretposljednje radne sjednice u sadašnjem mandatu nalazi se 16 točaka.


ispiši stranicu ispiši stranicu