Novosti

>

7. 10. 2017

Predstavljena slikovnica "Učini mali korak velikim"

U želji da zajedno s građanima grada Rijeke i okolice, humanitarnim udrugama i ustanovama te dječjim domovima vrati osmijehe na dječja lica, Zaklada „Hrvatska za djecu“ danas je u Rijeci predstavila svoj rad i emotivnu slikovnicu „Učini mali korak velikim“. Slikovnicom će se do kraja 2017. godine nastojati ispuniti 1.000 konkretnih želja djece u potrebi, djece koja nemaju prilike živjeti sretna djetinjstva poput svojih vršnjaka.

Druženju na Korzu su prisustvovali župan Zlatko Komadina i gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel, dok su atmosferu na  događanju uljepšali nastupi Prvih riječkih mažoretkinja i plesne skupine „Flame“,  djece iz Dječjih zborova „Mali Riječani“ i „Morčići“ te Kreativno edukativnog centra Glazbeni vrtuljak – Dječjeg zbora Tratinčica.

Preuzimajući svoj primjerak slikovnice „Učini mali korak velikim“ i obvezujući se na ispunjenje dječje želje -  nogometne lopte za dječaka Tonija, župan Zlatko Komadina je istaknuo: „Primorsko-goranska županija je Županija-prijatelj djece i jedna smo od regija koja nizom programa vodi računa o najmlađima. Važan nam je dječji osmijeh i zato svi koji nas poznaju, znaju smo od onih kojima su glavni prioriteti sigurnost djece i osiguranje bezbrižnog djetinjstva svakom djetetu. Čestitke inicijatorima ove vrijedne akcije“.

Rad zaklade pohvalio je i gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel pozvavši građane da se priključe akciji i uzmu svoj primjerak slikovnice.

Upraviteljica Zaklade „Hrvatska za djecu“, Ivana Kristić Buntić, je naglasila: „Slikovnica Učini mali korak velikim posebna je upravo zbog toga što svaki njezin primjerak nosi u sebi po jednu konkretnu želju djeteta bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili djeteta u potrebi, prikazanu u obliku crteža koji je njezin sastavni dio. Spoj dječjih želja nacrtanih njihovim rukama, emotivnog teksta i snažnih ilustracija jedne od najeminentnijih hrvatskih dizajnerica i ilustratorica, Booboo Tannenbaum, ima za cilj osvijestiti hrvatsko društvo o važnosti postojećih potreba i problema djece, ali i potaknuti na sudjelovanje u ispunjenju dječjih želja čime mali korak činimo velikim. Velikim i neprocjenjivim za djecu Hrvatske“.

Nakon predstavljanja rada Zaklade i slikovnice u Zadru, Splitu, Osijeku i Rijeci,  tijekom listopada druženje s građanima nastavit će se i kroz druge hrvatske gradove – Varaždin, Slavonski Brod i Pulu, dok će početkom studenog Zaklada posjetiti i Vukovar.

ispiši stranicu ispiši stranicu