Novosti

>

9. 11. 2017

Održana međunarodna stručna konferencija Instituta regija Europe

Konferencija IRE u OpatijiPrimorsko-goranska županija bila je domaćin međunarodne stručne konferencije Instituta regija Europe (IRE) koja se održala u Kulturnom centru Gervais u Opatiji.

Ovogodišnja konferencija održana je na temu logistike i prometa s posebnim naglaskom na mogućnosti unapređenja distribucije dobara u regijama. U organizaciji događanja sudjelovali su Grad Opatija te Srednjeeuropska inicijativa (CEI).

Na konferenciji je sudjelovalo stotinjak sudionika predstavnika europskih institucija, nacionalnih i stranih ministarstava, međunarodnih udruženja i organizacija, zemalja, regija i gradova EU, međunarodnih financijskih institucija, tvrtki iz sektora prometa i logistike, a koji su se okupili kako bi razmijenili svoja znanja i iskustva te raspravljali o inovativnim trendovima i modernim logističkim rješenjima, izazovima u prekograničnom prometu u Europi te važnosti intermodalnih terminala.

Na press konferenciji povodom konferencije IRE, župan Zlatko Komadina izrazio je zadovoljstvo što je IRE povjerio domaćinstvo ove konferencije Opatiji. "To je logičan izbor jer je naš prostor mjesto gdje je Mediteran najdublje ušao u srce Europe. U strategiji razvoja županije postavili smo ciljeve razvoja kompletnog gospodarstva, održivog razvoja i kvalitete života svih naših građana", rekao je župan naglasivši važnost razvoja željeznice za razvoj ovog kraja.

foto: Foto Luigi

ispiši stranicu ispiši stranicu