Novosti

>

5. 12. 2017

Promocija filma Primorsko-goranske županije

Film PGŽU riječkom Art-kinu Croatia održano je predstavljanje novog promotivnog filma Primorsko-goranske županije. Film prikazuje sve posebnosti naše zeleno-plave županije. Realizirala ga je produkcijska kuća Filmerija, a autorsku glazbu potpisuje riječka glazbena skupina Jonathan.

"S jedne strane nije lako predstaviti naše županiju, a s druge je to izvanredno lako jer je prekrasna: kulturno-povijesna baština, prirodna baština, izvanredni gospodarski potencijali, krasni ljudi... I naš turistički slogan govori 'bogatstvo različitosti'. Mislim da svaki kadar ovog filma ističe naše suprotnosti koje su naša ljepota", rekao je župan Komadina.

Uz župana Zlatka Komadinu, o filmu su govorili i njegovi autori - Sanjin Stanić, Saša Krepelnik, Hrvoje Franjić, Igor Crnković te članovi grupe Jonathan.

Sanjin Stanić rekao je da je koncipiranje takvog filma bilo zahtjevno jer se u 3.5 minute ne može pokazati sve.

"Funkcija mu je komunikacija preko interneta. Znamo da je fokus gledatelja do 3 i pol minute maksimalno tako da smo htjeli napraviti udicu da gledatelj vidi što se dešava i kasnije krene istraživati", dodao je Stanić rekavši da svaki kadar govori sam za sebe te da film izbjegava priču.

ispiši stranicu ispiši stranicu