Novosti

>

6. 12. 2017

Dodijeljene nagrade "Volonteri godine"

Skriveno blago sv NikoleDodjelom nagrada "Volonteri godine" u Atriju HKD-a na Sušaku, Udruga za razvoj civilnog društva Smart u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Gradom Rijekom, obilježila je Međunarodni dan volontera. Uz nagrade pojedincima, dodijeljene su i nagrade za dobru praksu uključivanja volontera "Organizator volontiranja".

Čestitavši nagrađenima, zamjenica župana Marina Medarić istaknula je da je današnja dodjela poticaj svima onima koji žele, a ne znaju kako se uključiti u volontiranje. "Velik je broj ljudi kojima je pomoć potrebna - stari, bolesni, djeca. Njima koji puta topla riječ, priča i zagrljaj znači puno više nego materijalno. Zato me posebno veseli kad među vama vidim puno mladih ljudi. To znači da je učinjena dobra stvar i da su volonteri prenijeli dobru praksu na mlađe kolege", rekla je Medarić.

Zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović rekao je da je ovaj događaj prilika da se društvo zahvali volonterima, ljudima dobrog i otvorenog srca, te potakne druge na bavljenje volontiranjem.

Nagrade "Volonteri godine" dodjeljuju s ciljem veće vidljivost i prepoznatljivost volontera i volonterskog rada te kako bi se građanima približila dobrobit i vrijednost volontiranja za društvo, ali i primjeri pojedinaca koji su volontiranje uspjeli uklopiti u svoju svakodnevicu. Također, nagrada se dodjeljuje organizacijama koje u cilju pružanja kvalitetnije usluge svojim korisnicima, u svoj rad uključuju volontere te promoviraju dobre i kvalitetne volonterske programe u različitim organizacijama.

Komisija sastavljena od predstavnika Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke te udruge Smart odabrala je po tri volontera s područja grada Rijeke i  Županije kao i organizatore volontiranja, kojima su uručene nagrade za njihov volonterski angažman tijekom 2017. godine. Nagrađeni volonteri 2017. godine za Primorsko – goransku županiju su Davorka Vidić  (Udruga za promicanje dobrobiti djece "Portić"), Tina Đorđević (Gradska knjižnica Rijeka) te Ana Žigo (Udruga za djecu i mlade "Kocka"). Damir Medved (Udruge Dren i Bez granica), Matea Marchini (Udruga za razvoj mladih „Kulturni front“) i Marinka Kuna (Udruga Centar za kulturu dijaloga) nagrađeni su volonteri 2017. godine za grad Rijeku, dok su nagradu „Organizator volontiranja 2017. „ dobili Udruga za terapiju i aktivnosti pomoću konja "Pegaz", Centar tehničke kulture Rijeka i Odjel za podršku žrtvama i svjedocima Županijskog suda u Rijeci.

Također, dodijeljene su i pohvale Volonterskog centra Udruge SMART: Elizabeti Ribarić (Dom za odgoj djece i mladeži Rijeka), Adam Miler (Udruga Ri Rock), Andrej Škedel i Svetlana Pauletić (Dom za starije osobe Turnić) te Sportskom savezu osoba s invaliditetom grada Rijeke, Srednjoj školi A. Haračića Mali Lošinj - P.O. Cres, Udruzi Ri Rock i Gradskoj knjižnici Rijeka.

ispiši stranicu ispiši stranicu