Novosti

>

7. 12. 2017

Održana Skupština Turističke zajednice Kvarner i Kvarnerski dani turizma

Dani KvarneraU opatijskom hotelu „Royal“ danas je održana skupština Turističke zajednice Kvarner i Kvarnerski dani turizma. Župan Zlatko Komadina izrazio je zadovoljstvo jednoglasno prihvaćenim izvješćem o radu Turističke zajednice Kvarnera, kao i fizičkim pokazateljima rekordne turističke sezone. Također je spomenuo kako se takva sezona objektivno može teško ponoviti bez novih smještajnih kapaciteta, obzirom na popunjenost tijekom ljeta, ali je izrazio zadovoljstvo porastom u pred i podsezoni s velikim skokovima.

„Zapravo naše atrakcije, projekti i programi od zdravstvenog turizma, biciklističkog, ili outdoor turizma, Kvarner Food i Family inicijativa daju rezultate i produžuju sezonu i dolazimo do brojeva koje prije nismo mogli ni sanjati,“ zaključio je Komadina.

Uz pozitivno geostrateško okruženje i dobru klimu, župan je istaknuo da su to i dobri rezultati „velikog rada i truda turističkih djelatnika“, a dodjelom zasluženih priznanja i nagrada im se može na taj način i zahvaliti.

Skupština Turističke zajednice Kvarnera je također jednoglasno usvojila plan i program rada za 2018. godinu, u kojem je predviđen blagi porast od 5% dolazaka. U financijskom dijelu očekuje se porast, obzirom na povećanje boravišne pristojbe sa 7 na 8 kuna, čime se može ostvariti više programa. Komadina je dalje naveo kako se u slučaju boljih rezultata od očekivanja dodatna sredstva mogu lako upotrijebiti u svrhu daljnjeg unaprijeđenja kvalitete turizma.

„Posebno mi je drago što imamo puno djelatnika u turizmu koje nagrađujemo, a koji su prepoznati i kao dobitnici državnih turističkih nagrada,“ istaknuo je Komadina pohavalivši pojedinačne laureate Turističke zajednice, ali i tvrtke koje su dale veliki doprinos u turizmu, a imaju visoke obljetnice, kao primjerce državni brodar Jadrolinija.

„Turizam jesu ljudi,“ odgovorio je Komadina na pitanje o važnosti malog čovjeka u razvoju turizma. „Mi moramo odraditi sve da se gosti osjećaju ugodno jer turizam je osjećaj. Ako imaš dobar osjećaj, vratit ćeš se ponovo.“

ispiši stranicu ispiši stranicu