Novosti

>

19. 3. 2017

Održana izborna skupština SABA Primorsko-goranske županije

Skupština SABA PGŽU sjedištu Saveza antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske županije održana je Izborna skupština na kojoj je Dinko Tamarut ponovno izabran za predsjednika SABA PGŽ. Također, imenovani su članovi Predsjedništva te Županijskog i Nadzornog odbora.

Na skupštini je bilo riječi o dosadašnjem radu i programu za naredni period kao i financijskom izvješću i planu za 2017. godinu. Dinko Tamarut najavio je znanstveni skup na temu Pariških mirovnih ugovora koji će se održati u rujnu te je istaknuo da se i dalje nastavlja sa školom mira kako bi se mlade upoznalo s antifašizmom.

Pozdravivši prisutne, župan Zlatko Komadina naglasio je da je antifašizam i antifašistička borba nešto na čemu  je nastao naš kraj.

"Važno je da Savez antifašističkih boraca i antifašista ima budućnost u mladim ljudima koji se u njega učlanjuju te baštine tradiciju i njeguju tekovine antifašizma. Stoga su bitne aktivnosti usmjerene prema mladima. Potrebno je omogućiti svakom učeniku da posjeti Memorijalni centar Lipa gdje se može upoznati sa strahotama fašizma i naučiti da je antifašizam časna tekovina hrvatskog naroda i građana Hrvatske", rekao je župan.

Savez antifašističkih boraca i antifašizma Primorsko-goranske županije broji 3128 članova u 19 udruga diljem županije.

ispiši stranicu ispiši stranicu