Novosti

>

18. 4. 2017

Gomirje ušlo u program "27 susjedstava"

27 susjedstava - GomirjeZamjenik župana Petar Mamula predstavio je potencijale Gomirja koje je ušlo u program "27 susjedstava", čiji cilj je osnaživanje lokalnih zajednica kroz jačanje ljudskih potencijala, razvijanje međuljudskih odnosa, organiziranje kulturnih aktivnosti i povećanje kulturnih sadržaja.

Kroz taj program organizirat će se umjetnička događanja, edukacijske aktivnosti, različiti kulturni programi te ostali sadržaji od interesa za lokalnu zajednicu.

Zamjenik župana tom je prilikom istaknuo kako će Gomirje dio aktivnosti temeljiti uz specifične manifestacije kao što su proslava Velike Gospojine i Cvjetni korzo. Mamula smatra da je Gomirju i drugim dijelovima Gorskog kotara potrebno valorizirati kulturno-povijesnu baštinu.

"Drago mi je da ćemo u okviru ovog programa uz razmjenu sadržaja vezanih uz kulturu, sport i turizam s odabranim EU susjedstvom surađiviati i s 26 ostalih u Primorsko-goranskoj županiji izabraih sredina. Smatram da je U Gomirju, zato što ovdje većinu stanovništva čine Srbi, jako uočljivo ono čime se često dičimo kad govorimo o Primorsko-goranskoj županiji - bogatstvo različitosti", rekao je Mamula.

Susjedstva predstavljaju timovi, koji će biti educirani kako bi mogli kvalitetno osmišljavati i provoditi projekte i programe, uključivati članove lokalne zajednice te surađivati sa sličnim zajednicama u inozemstvu. Kroz "27 susjedstava" formirat će se neformalna mreža aktera u kulturi, a svaka od uključenih zajednica ostvarit će suradnju s po jednom zajednicom iz svake od zemalja članica EU.

Projekt traje do 2020. godine, a prvi sljedeći korak u ovoj godini je edukacija vezana uz provođenje kulturnih programa, pisanje, vođenje i prijavljivanje projekata.

ispiši stranicu ispiši stranicu