Novosti

>

18. 5. 2017

Zamjenica župana na inauguracijskoj svečanosti nove rektorice riječkog sveučilišta

Zamjenica župana na inauguracijskoj svečanosti nove rektorice riječkog sveučilišta
Zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin sudjelovale su na svečanosti inauguracije nove rektorice Sveučilišta u Rijeci Snježane Prijić-Samaržija. Uz članove akademske zajednice, gradonačelnika Rijeke, sjednici su nazočili i članovi Rektorskog zbora RH-a kao i predstavnici inozemnih sveučilišta.

Zamjenica Medarić zahvalila se  dosadašnjem rektoru Peri Lučinu na iznimnom doprinosu razvoju i unapređenju visokoškolskog obrazovanja ali i ukupnog sveučilišnog standarda u Rijeci te mu puno uspjeha u nastavku profesionalne karijere.

Novoizabranoj rektorici zaželjela je uspješan mandat i  ostvarenje svih najavljenih programskih ciljeva, kao i  jačanje ugleda Sveučilišta u Hrvatskoj ali i izvan granica Lijepe naše.

"Vjerujem da ova akademska zajednica za takve  iskorake ima itekako dobre predispozicije, ljudski i stručni potencijal. Primorsko-goranska županija u društvu je najrazvijenijih hrvatskih regija, a dobrim dijelom zasluga je to upravo Riječkog sveučilišta koje je kroz više od četiri desetljeća postojanja obrazovalo brojne generacije visokostručnog kadra.

Putem Sveučilišta izgrađena je naša temeljna spona s globalnim prostorima znanja, znanstvenog napretka, znanstvenih istraživanja, stvaralaštva, umjetnosti i kulture. Sveučilište nas je vezalo uz razvijeni svijet te pridonijelo našem međunarodnom ugledu, a  Rijeku i ovu regiju ucrtalo na mapu sveučilišnih europskih gradova. Ponosni smo  što smo na Trsatu izgradili moderni sveučilišni grad, što se naše Sveučilište okreće novim propulzivnim sektorima i tehnologijama, istraživačkom radu, inovacijama i čvršćem povezivanju s gospodarstvom i njegovim potrebama. Sigurna sam da će ova akademska zajednica znati odgovoriti zahtjevima i izazovima tržišta rada te doprinijeti bržem razvoju naše  Županije“, istaknula je u pozdravnom govoru zamjenica Medarić.

ispiši stranicu ispiši stranicu