Novosti

>

14. 6. 2017

Primopredaja vatrogasnog vozila DVD-u Gomirje

DVD GomirjeŽupan Zlatko Komadina uručio je ključeve novog vatrogasnog vozila predsjedniku DVD-a Gomirje Iliji Trboviću.

Svečanoj primopredaji prisustvovali su i zamjenik župana Petar Mamula, pročelnik Ureda županije Goran Petrc, zamjenik gradonačelnika Grada Vrbovskog Borivoj Dokmanović, predsjednik Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije Slavko Gauš , zapovjednik Mladen Šćulac i predsjednik Vatrogasne zajednice Vrbovsko Zdravko Mihelčić.

Prilikom primopredaje, župan Komadina istaknuo je dobru i redovitu suradnju s Vatrogasnom zajednicom PGŽ, rekavši da Primorsko-goranska županija osim redovnog financiranja redovito pomaže u obnavljanju opreme i voznog parka nakon intervencija i uoči vatrogasne sezone.

Početkom 2017. godine potpisan je ugovor za nabavu vatrogasnog vozila za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gomirje, a dobavljač vozila je "Adria" PA Rijeka. Vrijednost vozila je 197.785,38 kuna, nabavu je  sufinancirala Primorsko-goranska županija sa 70.000 kuna, a naknadno će još izdvojiti 27.785,38 kuna; Grad Vrbovsko sa 70.000 kuna i Vatrogasna zajednica PGŽ sa 30.000 kuna.

Uz potporu Primorsko-goranske županije, 2016. godine nabavilo se i interventno vatrogasno vozilo za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jablan.

PGŽ godišnje financira Vatrogasne zajednice PGŽ u iznosu od oko 1.600.000 kuna, pripremu požarne sezone u iznosu od oko 150.000 kuna, a 279.900 kuna je izdvojila za potrebe nabavke analogno - digitalnih sustava komuniciranja (TETRA) te repetitora kojima su opremljena  središnja vatrogasna društva u Delnicama, Čabru/Prezidu, Vrbovskom, Brod Moravicama, Skradu, Ravnoj Gori, Mrkoplju, Fužinama i Lokvama.

Županija je također u proteklom petogodišnjem ciklusu realizirala projekt trenažnog centra u Šapjanama te izdvojila ukupno 1.285.000 kuna za potrebe izrade projektne dokumentacije i građevinske radove.

ispiši stranicu ispiši stranicu