Novosti

>

12. 7. 2017

Komemoracija povodom godišnjice stradanja podhumskih žrtava

Komemoracija povodom godišnjice stradanja podhumskih žrtavaNa spomen području u Sobolima održan je komemorativni skup kojim se obilježava tužni dan stradanja sela Podhum, kada je mučki ubijen 91 muškarac u dobi od 15 do 60 godina od ruku talijanskih okupatora 1942. godine.

U znak sjećanja na 75. obljetnicu  brojne delegacije položile su vijence i zapalile svijeće. Kao izaslanik predsjednice Republike Hrvatske to je učinio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, Primorsko-goranska županija predvođena županom Zlatkom Komadinom, delegacije općina Čavle i Jelenje, te delegacije UABA i SABA PGŽ, Udruga branitelja domovinskog rata s Grobnika i PGŽ te Policijske uprave PGŽ.

Župan Komadina u svom obraćanju citirao je generala Tusa, prvog načelnika stožera u Domovinskom ratu. "Hrvatska je stvorena u Drugom svjetskom ratu, a obranjena u svojim avnojevskim granicama u Domovinskom ratu. Hvala i jednima i drugima, mi u Primorsko-goranskoj županiji oduvijek smo to znali cijeniti", rekao je Komadina.

Prigodne riječi uputili su ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved , načelnica Općine Čavle Ivana Cvitan Polić, načelnik Općine jelenje Robert Marčelja i Branko Čargonja u ime SABA PGŽ-a.

Nakon prigodnih obraćanja svetu misu predvodio je mons. Mile Bogović, biskup gospićko-senjski.

ispiši stranicu ispiši stranicu