Novosti

>

15. 7. 2017

Dan Grada Bakra

Dan Grada BakraU Domu kulture „Matija Mažić“ u Bakru održana je svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana Grada Bakra. Tom prigodom dodijeljene su nagrade i zahvalnice Grada. Nagradu za životno djelo primio je Desimir Širola za višedesetljetne aktivnosti u javnom, kulturnom, sportskom i društvenom životu grada Bakra.

Zahvalnice Gradonačelnika uručene su Nenadu Petroniju, Ratimiru Gudelju, Josipu Jalšovcu i  Smiljki Vulinović, dok su zahvalnice za dobrovoljne darivatelje krvi dodijeljene Emanueli Mutnjaković , Željku Domitroviću, Sanjinu Mijaljeviću i Manolitu Plešeu.
Dodatno su dodijeljeni prigodni pokloni učenicima generacije - Luki Piriću iz Osnovne škole "Hreljin",  Janu Peliću iz Osnovne škole "Bakar" te Matiji Rakočeviću iz Pomorske škole "Bakar".

Zamjenik župana Marko Boras Mandić sudjelovao je na svečanom obilježavanju Dana Grada te se u svom obraćanju osvrnuo na bogatu povijest  i pomorsku tradiciju Bakra kojom se Primorsko-goranska županija izrazito ponosi. Gradonačelniku Klariću uručio je i prigodan dar – Pasaru, djelo umjetnika Željka Skomeržića.

Svečanost su svojim glazbenim izvedbama dodatno uveličali članovi klape "Hreljin".

ispiši stranicu ispiši stranicu