Novosti

>

15. 7. 2017

Svečano otvorena 9. regata tradicijskih barki na jedra

Komemoracija povodom godišnjice stradanja podhumskih žrtavaNa rivi u Mošćeničkoj Dragi svečano je otvorena 9. Regata tradicijskih barki na jedra koja je dio europskog projekta „Mala barka 2“ iz operativnog programa suradnje Interreg V-A Slovenija – Hrvatska za razdoblje 2014.-2020.. Cilj projekta je turistička valorizacija pomorske,ribarske i brodograđevne baštine Sjevernog Jadrana.

Svečano otvorenje upriličilo je i porinuće barke iz 1912. godine koju je obnovio lokalni brodograditelj Loris Rubinić. Uoči porinuća župan Komadina istaknuo je da je ovo prva od osam barki koja je obnovljena u svrhu osnivanja Muzeja mora.

Na otvorenju manifestacije prisutnima su se obratili u ime organizacijskog odbora manifestacije i draškog Ekomuzeja Robert Mohović, župan Zlatko Komadina, direktorica TZ Kvarner Irena Peršić Živadinov, ravnateljica Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Tea Perinčić, načelnik Općine Mošćenička Draga Riccardo Staraj, a u ime Primorsko-goranske županije otvorenju je prisustvovala i pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar.

ispiši stranicu ispiši stranicu