Novosti

>

17. 7. 2017

Press kolegij: najava dvije Županijske skupštine i prijedlog programa javnih potreba u području tehničke kulture

Press kolegij Redovitoj tjednoj konferenciji prisustvovali su župan Zlatko Komadina i pročelnik UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić. Župan je najavio dvije sjednice Županijske skupštine koje će se održati 20. i 27. srpnja.

"Ovaj četvrtak imamo prvu redovnu sjednicu na kojoj će se pokrenuti potrebne odbore za iduću sjednicu 27. srpnja kada je na dnevnom redu 20 točaka, među kojima i rebalans proračuna. Na Skupštini ovaj tjedan bit će predloženi odbori za proračun i financije, zdravstvo, pomorsko dobro i morske luke, pomorstvo promet i veze", najavio je župan.

U dnevnom redu su uz rebalans proračuna i desetak točaka o koncesijama, a očekuju se i dopune dnevnog reda, za sada su već dvije točke, izbor predstavnika Županije u Otočno vijeće i izbor predstavnika Županije u Skupštinu Hrvatske zajednice županija.

Pročelnik Jurešić osvrnuo se na prijedlog programa javnih potreba u području tehničke kulture. Putem Programa javnih potreba u području tehničke kulture sufinanciraju se programi udruga kojima Županija nije osnivač, a sufinanciraju se programske aktivnosti tehničke kulture.

Određivanjem konkretnih mjera i ciljeva napravljen je temeljni dokument razvoja tehničke kulture u narednom četverogodišnjem razdoblju koji usmjerava aktivnosti i potiče razvoj pojedinih segmenata u tehničkoj kulturi putem javnih potreba, a u cilju unaprjeđenja prilagodbe tehničke kulture suvremenijim terminima i ubrzanim tehnološkim napretkom. Pročelnik Jurešić istaknuo je kako se ovom raspodjelom dijeli 409.000,00 kn na 40-ak programa od 72 prijave.ispiši stranicu ispiši stranicu