Novosti

>

28. 7. 2017

Sastanak na temu realizacije infrastrukture za potrebe Radne zone Klana

Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekta Pomorskog centra RijekaŽupan Zlatko Komadina održao je radni sastanak s načelnicom Općine Klana Željkom Šarčević Grgić, ravnateljem Županijske uprave za ceste gospodinom Georgom Žeželićem i suradnicima. Na sastanku je bilo riječi o mogućnosti realizacije infrastrukture za potrebe Radne zone Klana s izgradnjom platoa, pripremi i izgradnji obilaznice naselja Breza, kao i katastarskom izmjeru na području Općine Klana.

Dogovoreno je da će se sklopiti sporazum kojim bi sudionici uredili svoje odnose vezano za pripremu i izgradnju obilaznice Breza, za koju je već izrađen glavni projekt sredstvima Primorsko-goranske županije.

Predmetnom obilaznicom promet teretnih vozila iz Liburnije i od kamenoloma bi se „izmjestio“ iz naselja. Općina bi preuzela obvezu imovinsko-pravne pripreme,a Županijska uprava za ceste izgradnju, koju bi PGŽ financijski popratila.

Također, Županija će nastojati podržati i projekt poslovne zone kao i katastarske izmjere.ispiši stranicu ispiši stranicu