Novosti

>

13. 9. 2017

Hrvatski olimpijski dan na Korzu

Hrvatski olimpijski danNa riječkome Korzu, u organizaciji Zajednice sportova Primorsko-goranske županije i Riječkog sportskog saveza, a povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana, održana je demonstracija i predstavljanje sportova.

Olimpijska zastava podignuta je u 11 sati, a nakon pozdravnih govora uslijedilo je predstavljanje 19 sportova, sport osoba s invaliditetom, te disc golf, zumba fitness i program za djecu pod nazivom Sportska početnica.

Zastavu su podignuli Nika Budić iz RK Pećine, Korina Babić iz Teniskog kluba Pećine, Karolina Barić iz Škole boćanja Čavle, Anton Sablić iz Košarkaškog kluba Kvarner, Ani Pughel iz Gimnastičkog kluba Rijeka, Mia Rose Edmonds iz Judo kluba Rijeka i Kjara Vata iz Taekwon-do klub Rijeka uz podršku Gabrijela Milovanovića iz Atletskog kluba Kvarner.

Pozdravljajući sve prisutne, zamjenik župana Marko Boras Madnić rekao je kako je lijepo vidjeti sport koji živi na prepunom Korzu.

"Isto tako lijepo je da ostala 364 dana u našem gradu i županiji dišemo plućima sportaša. Lijepo je biti roditelj kada imate priliku razvoziti djecu do uređenih objekata u kojima se oni mogu baviti sportom te možemo biti ponosni na infrastrukturu koja je napravljena. Svi želimo da ioni u sportu i uspiju. Malo njih dođe do razine olimpijca ali mnogu postaju u sport bolji ljudi i sve to u našu zajednicu vrate", rekao je Boras Mandić čestitajući organizatorima na ovoj manifestaciji. 

Brojni treneri i voditelji udruga i klubova prisustvovali su i bili na raspolaganju za informiranje o pojedinom sportu. U prezentaciju sportova i sportskih aktivnosti uključeno je petstotinjak djece različitih dobnih skupina iz tridesetak sportskih klubova i saveza.

U cilju približavanja sporta djeci i njihovim roditeljima napravljen je univerzalni Vodič za upis djece u sportske klubove, a možete ga pogledati na mrežnim stranicama Riječkog sportskog saveza i Zajednice sportova Primorsko-goranske županije.

ispiši stranicu ispiši stranicu