Novosti

>

13. 9. 2017

Edukacije za korištenje ESI fondova u PGŽ

ESIFProjekt "Jačanje kapaciteta za korištenje Europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova u Primorsko-goranskoj županiji" sufinancira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.", a provodi ga Regionalni koordinator Primorsko-goranske županije - Upravni odjel za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima.

Svrha Projekta je povećanje korištenja dostupnih sredstava ESI fondova kroz besplatne informativno-edukativne aktivnosti za (potencijalne) prijavitelje i korisnike s područja Primorsko-goranske županije iz redova javnog sektora.

U okviru Projekta održat će se ukupno 14 edukacija do kraja 2018. godine, a obuhvatit će  programe prekogranične suradnje, ruralnog razvoja, mogućnosti financiranja infrastrukturnih projekata iz ESI fondova, provođenje javne nabave, problematiku državnih potpora, izradu studija izvodljivosti, upoznavanje sa studijama utjecaja na okoliš te ESI fondove u području kulture, zaštite okoliša, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, zdravstva, obrazovanja te informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Prvi ciklus edukacija započinje u četvrtak, 14. rujna 2017. godine, s edukacijom na temu "Programi prekogranične suradnje", a slijede je "ESI fondovi u području kulture" u petak, 15. rujna, te "ESI fondovi u području zaštite okoliša" (28. rujna) i "ESI fondovi u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije" (29. rujna).

Više informacija o planiranim edukacijama dostupno je putem EU Help Desk-a Primorsko-goranske županije koji pruža informacije, savjete, pomoć te odgovore na pitanja vezana uz mogućnosti korištenja strukturnih i investicijskih fondova Europske unije.

Putem telefona 051/351-351 od ponedjeljka do petka u razdoblju od 8:00 do 16:00 sati na raspolaganju su četiri djelatnika koji su, osim za informiranje o raspoloživim natječajima te povezivanje s odgovarajućim institucijama i izvorima informacija, zaduženi i za organizaciju informativno-obrazovnih događanja te izdavanje publikacija.

EU Help Desk Primorsko-goranske županije djeluje i putem web-stranice Europa u PGŽ na kojoj se objavljuju informacije o aktualnim natječajima te edukativnim aktivnostima u organizaciji Regionalnog koordinatora Primorsko-goranske županije, a dostupan je i putem e-mail adrese europe@pgz.hr.

ispiši stranicu ispiši stranicu