Novosti

>

5. 1. 2018

Zabavni školski praznici u muzejima

Zabavni školski praznici u muzejima Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja kao i Prirodoslovni muzej Rijeka pripremili su zanimljive aktivnosti za djecu tijekom školskih praznika.

Tako će  se u Prirodoslovnom muzeju, od 8. do 13. siječnja 2018. godine, od 9 do 13 sati, održati ciklus poludnevnih radionica namijenjen učenicima, malim prirodoslovcima, koji školske praznike provode u gradu i koji žele doznati više o tajnama prirode koja ih okružuje. Djeca će kroz edukativne i interaktivne radionice upoznati svijet biljaka, životinja i fosila te uroniti u svijet muzeja kroz ulogu malih prirodoslovaca.

Kroz različite radionice mali će prirodoslovci imati priliku učiti o riznici zanimljivosti svijeta prirode na zanimljiv, drugačiji i neobičan način kroz teoriju, praktični rad, prirodu, igru i kreativnost, a Muzej će spoznati kao mjesto gdje mogu potražiti informacije, naći odgovore na svoja pitanja i jednostavno se družiti.

U subotu, 13. siječnja 2017. godine, u Prirodoslovnom muzeju Rijeka i na gradskom klizalištu Morska pahuljica održat će se obiteljska radionica Ledeno doba.

Za veseli početak nove godine  pobrinuli su se i u Pomorskom i povijesnom muzeju čija Čudotvornica školarcima priprema dvije nove kreativno-edukativne radionice. Radionice će biti održane u sklopu programa Praznici u Muzeju u trajanju od pet dana, od 8. do 12. siječnja 2018. godine.

U goste Muzeju dolazi majstor Žarko Lučić koji će voditi radionicu izrade zvončarske maske te ih naučiti ponešto o halubajskim zvončarima, čuvarima folklorne tradicije koji su 2010. godine proglašeni kulturnim nematerijalnim dobrom pod zaštitom UNESCO-a. Na drugoj radionici polaznici će izraditi pet popularnih društvenih igara tematski povezanih sa sadržajem Muzeja.

ispiši stranicu ispiši stranicu