Novosti

>

 • 21.7.2018

  Otvorena II. faze rekonstruirane ribarske luke Klenovica

  Klenovica Uplovljavanjem u luku Klenovica, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i župan Zlatko Komadina otvorili su ribarsku luku Klenovica. Županijska lučka uprava Novi Vinodolski je županijska lučka uprava koja upravlja sa 6 luka otvorenih za javni promet. Jedna luka je i luka Klenovica u kojoj su tijekom 2011. i 2012. godine izvršeni radovi na I. fazi izgradnje ribarske luke Klenovica u sklopu kojih je izgrađen primarni lukobran.

 • 20.7.2018

  Primorsko-goranska županija pripadnicima Civilne zaštite osigurala besplatnu pretplatu za utakmice HNK Rijeke

  
Primorsko-goranska županija pripadnicima Civilne zaštite osigurala besplatnu pretplatu utakmice HNK Rijeke
Primorsko-goranska županija u suradnji s HNK Rijekom za pripadnike postrojbi Civilne zaštite osigurala je besplatnu godišnju pretplatu za utakmice HNK Rijeke. Radi se o svojevrsnom pilot projektu čiji je cilj na ovaj način zahvaliti članovima Civilne zaštite na angažmanu i doprinosu koji daju cijeloj zajednici kao volonteri.

 • 20.7.2018

  Projekt sprječavanja rizika od onečišćenja mora iz Albanije

  Projekt sprječavanja rizika od onečišćenja mora iz Albanije
Ravnatelj Jadranskog edukativno-istraživačkog centra za reagiranja na iznenadna onečišćenja mora (ATRAC-a) Vedran Martinić u Tirani je predstavio bilateralni projekt između Hrvatske i Albanije koji obuhvaća obuku albanskih institucija za izgradnju sustava pripravnosti za reagiranja na onečišćenja naftom i ostalim opasnim i štetnim tvarima u Jadranu, što ujedno predstavlja zaštitu hrvatskog morskog pojasa od onečišćenja iz Albanije.

 • 20.7.2018

  Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekta Pomorskog meteorološkog centra Rijeka

  Potpis
U sjedištu Primorsko-goranske županije župan Zlatko Komadina, gradonačelnik Grada Kastva Matej Mostarac, zamjenik gradonačelnika Grada Opatije Emil Priskić i ravnateljica Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) Branka Ivančan-Picek potpisali su Ugovor o sufinanciranju projekta Pomorskog meteorološkog centra Rijeka u 2018. godini.

 • 20.7.2018

  Održano predavanje i prikazivanje kratkog dokumentarnog filma "Put risa"

  Ris
U dvorani u SPC-u „Goranka“ u Ravnoj Gori održana je projekcija dokumentarnog filma „Put risa“. Film govori o naseljavanju risova u sjeverne Dinaride 1973. godine, a snimljen je u sklopu provedbe projekta Europske unije „LIFE Lynx“, čiji je glavni cilj provedba aktivnosti dugoročnog očuvanja populacije risa u Dinaridima i jugoistočnim Alpama.

 • 19.7.2018

  Program popisivanja pomorske baštine

  Strojarskoj školi za industrijska i obrtnička zanimanja nagrada Šegrt Hlapić
Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, u sklopu europskog projekta Mala barka 2 koji se kao dio programa prekogranične suradnje Interreg V-A Slovenija – Hrvatska za razdoblje 2014. – 2020. provodi s ciljem očuvanja materijalne i nematerijalne pomorske baštine, aktivno istražuje i popisuje pomorsku baštinu na području Primorsko-goranske županije.

 • 18.7.2018

  Prijem djece iz Srebrenice

  Prijem djece SrebreniceU Salonu Grada Rijeke, Korzo održan je prijem za djecu iz Srebrenice koja u Primorsko-goransku županiju dolaze već jedanaest godina u kontinuitetu u organizaciji Kluba gimnazijalaca Ivan Merz Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci i Zdruga katoličkih skauta Riječke nadbiskupije.

 • 18.7.2018

  Punat uskoro dobiva modernu školu i sportsku dvoranu

  Punat uskoro dobiva modernu školu i sportsku dvoranu
Župan Zlatko Komadina sa suradnicima obišao je gradilište Područne škole Punat na kojem se pored rekonstrukcije škole po prvi puta u povijesti Punta dograđuje i školska sportska dvorana.

 • 18.7.2018

  Strojarskoj školi za industrijska i obrtnička zanimanja nagrada „Šegrt Hlapić“

  Strojarskoj školi za industrijska i obrtnička zanimanja nagrada Šegrt Hlapić
Strojarska škola za industrijska i obrtnička zanimanja ovogodišnja je dobitnica Nagrade „Šegrt Hlapić“ koju dodjeljuje Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, te je proglašena najboljom školom izvođačem obrazovnih programa u Republici Hrvatskoj.

 • 18.7.2018

  Festival Sportske rekreacije

  4. Festival sportske rekreacije na Platku Tajnik Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ Dalibor Korenić i stručni suradnik za sport i odnose s javnošću GSC-a Davorin Klobučar najavili su Festival „Ljeto na Platku“ koji će se održati ovu nedjelju, 22. srpnja s početkom u 10.00 sati pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije.


ispiši stranicu ispiši stranicu