Novosti

>

8. 2. 2018

Proglašeni najuspješniji sportaši i sportski djelatnici u PGŽ

Najbolji sportaši PGŽ U Domu kulture Matija Mažić u Bakru održana je svečanost proglašenja najboljih sportaša i sportskih djelatnika Primorsko-goranske županije za 2017. godinu po izboru Zajednice sportova PGŽ.

Nagrade su se dijelile u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, najboljim momčadima i pojedincima te u kategoriji sportaša s invaliditetom. Također, proglašena su najbolja školska sportska društva PGŽ u 2017. godini, najuspješniji sportski djelatnici i uručene su nagrade za životno djelo.
Župan Komadina uručio je nagrade u seniorskoj konkurenciji a prilikom obraćanja sve nazočne pozdravio je kako je rekao "iz najsportskije županije u Hrvatskoj".

"Mi smo jedini u Hrvatskoj koji imamo sve vrste sportova, sportove ne kopnu, na i u moru i na snijegu. Hvala svima vama koji ste ostvarili rezultate i koji ste ponijeli slavu svojih krajeva, gradova i općina. Siguran sam da ćemo osvajati još puno prvih mjesta u Hrvatskoj i na međunarodnim natjecanjima", rekao je Komadina.

Najboljom sportašicom proglašena je europska prvakinja u gađanju zračnim oružjem, Snježana Pejčić, dok je najbolji sportaš Danijel Gospić (SD Nerezine), prvak na Euro-afričkom prvenstvu u podvodnom ribolovu.

U kategoriji najuspješnijih sportskih kolektiva u županiji nagrada je otišla u ruke kuglačicama Mlake koje su osvojile Kup Hrvatske te nogometašima Rijeke nakon povijesne duple krune u prošloj godini a nagrade za životno djelo otišle su u ruke Željka Kosanovića, Vjekoslava Sardelića i Miroslava Medača.

ispiši stranicu ispiši stranicu