Novosti

>

8. 2. 2018

Nastavak ulaganja u vinodolske kaštele

Nastavak ulaganja u vinodolske kašteler Pročelnik UO za kulturu sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić sa suradnicima susreo se s načelnikom Općine Vinodolske Marijanom Karlićem kako bi razgovarali o tijeku projekta "Kulturno-turistička ruta putovima Frankopana".

Na području Općine Vinodolske postoje dva objekta koja su dio spomenute rute, kašteli u Driveniku i Bribiru, koji su sredstvima Županije i Općine obnovljeni prije desetak godina. U okviru ovog projekta bit će obnovljeno pročelje zgrade u kojoj je danas sjedište Općine Vinodolske, a nekad je činila dio kompleksa kaštela, u kaštelu u Bribiru bit će uređen interpretacijski centar, a uz sam kaštel bit će uređeno posebno interaktivno dječje igralište, u kojem će biti postavljena razna igrala izrađena po uzoru na srednjovjekovna.

U okviru projekta Frankopani 900, odnosno 900. godišnjice obilježavanja prvog spomena obitelji Frankopan, na području Općine Vinodolske održat će se mnoštvo glazbenih i scenskih događanja koja će zasigurno dodatno animirati vinodolsko zaleđe.

ispiši stranicu ispiši stranicu