Novosti

>

12. 3. 2018

Sastanak partnera na projektu REFREsh

 REFRESHU mađarskom gradu Komlo 12. i 13. ožujka održava se sastanak partnera na projektu REFREsh na kojem sudjeluje i pročelnik Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić sa suradnicima.

Riječ je o projektu financiranom iz programa transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa 2014. - 2020 u kojem sudjeluje 10 projektnih partnera iz pet država (Hrvatska, Njemačka, Mađarska, Italija i Slovenija) na čelu s vodećim partnerom – regionalnom razvojnom agencijom Aufbauwerk Region iz Leipziga.

Projekt je započeo u srpnju 2017. godine a provedba projekta planira se do sredine 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta je 2.152.612,50 eura, od čega je udio Primorsko-goranske županije 199.425,00 eura. Uz Primorsko-goransku županiju, hrvatski partner je još Općina Lokve.

Svrha projekta REFREsh je revitalizacija stare industrijske baštine s ciljem prenamjene iste u društveno korisne objekte, a za potrebe kreativnih i kulturnih industrija. Cilj projekta je razviti strategije i proces suradnje kreativnih, trgovinskih, poslovnih i uslužnih djelatnosti. Integracijom kreativnog sektora u postojeće trgovačke i uslužne djelatnosti izbjeći će se jednolični razvoj u ruralnom području.

Glavne aktivnosti Primorsko-goranske županije u projektu REFREsh su mapiranje industrijske baštine na području Primorsko-goranske županije i izrada dokumentacije s ciljem prenamjene napuštenih objekata.

ispiši stranicu ispiši stranicu