Mjesečni foto natječaj

Primorsko-goranska županija i "Županijska kronika" Novog lista od 2015. godine organiziraju nagradni foto natječaj za fotografe amatere s područja naše županije. Sustav izbora je mjesečni, a na kraju godine biraju se i naj fotografije godine.

Kakve fotografije se traže?

Branko Lautar - TršćeTema natječaja su život, ljudi i prirodne ljepote zeleno-plave županije. Autorima prepuštamo slobodu odabira motiva, no treba naglasiti da najbolje rezultate na natječaju ostvaraju motivi koji prikazuju specifičnost našeg kraja. Fotografije trebaju biti nove, snimljene u posljednjih mjesec dana.

Što se tiče tehničkih specifikacija, minimalne dimenzije su 3600x2400 piksela za vodoravne ili 2400x3600 za okomite slike. Važno je i da slike budu "čiste", bez intervencija u Photoshopu - osim osnovne korekcije svjetla i boje - i bez autorskih potpisa i rubova.

Kako se prijaviti?

Fotografije se dostavljaju na e-mail adresu webmaster@pgz.hr, s naslovom e-maila "Za foto natječaj". Prijave zaključujemo 15. u mjesecu.

Nagrade

Primljene fotografije objavljuju se na županijskim Facebook stranicama, gdje naši fanovi biraju najbolju prema izboru publike, a Fotosavez Primorsko-goranske županije bira najbolju prema sudu struke. Rezultate objavljujemo u "Županijskoj kronici".

Najbolje fotografije svakog mjeseca nagrađujemo proizvodima OPG-ova s područja Primorsko-goranske županije, a one postaju vlasništvo Primorsko-goranske županije.

Godišnja izložba "Primorsko-goranska županija kroz vaš objektiv"

Jednom godišnje održava se izložba najboljih pristiglih radova pod naslovom "Primorsko-goranska županija kroz vaš objektiv". Tom prilikom održava se finalni izbor za najbolju fotografiju godine.

Fotografi godine

ispiši stranicu ispiši stranicu