Novosti

>

 • 15.11.2018

  Premijer Plenković te ministri Horvat i Butković u 3. maju

  Sastanak 3mja Premijer Andrej Plenković s ministrima Darkom Horvatom i Olegom Butkovićem nazočio je sastanku u Brodogradilištu “3. maj”. Predstavnik radnika Juraj Šoljić zahvalio je Vladi RH na dosadašnjoj pomoći, ali je izrazio strah zbog presporog dolaska plaća.

 • 15.11.2018

  15. sjednica Županijske skupštine PGŽ

  Održana je 15. sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije u Konferencijskoj dvorani „Transadria“. Sjednica je započela Aktualnim satom, a na dnevnom redu je ukupno 15 točaka te će članovi odlučivati o prijedlogu II. izmjena i dopuna Proračuna PGŽ za 2018.g. s projekcijama za 2019. i 2020.g., osnivanju Fonda solidarnosti za djecu i mlade Primorsko-goranske županije, prijedlozima za dodjelu koncesija na pomorskom dobru i drugim temama. Među točkama dnevnog reda bila je i prijedlog odluke o razrješenju predsjednika Županijske skupštine.

 • 15.11.2018

  Mali Lošinj u znaku masline

  Mali Lošinj u znaku masline U hotelu Bellevue u Malom Lošinju sinoć je svečano otvorena međunarodna radionica pod nazivom “Kulturna ruta – Put maslina”. Događanjem u organizaciji Ministarstva turizma uz potporu Primorsko-goranske županije, Turističke zajednice Kvarnera te Turističke zajednice i Grada Malog Lošinja, obilježava se hrvatsko predsjedanje Odborom ministara Vijeća Europe te predsjedanje Srednjoeuropskom inicijativom.

 • 14.11.2018

  Pomoć švicarske vlade: Goranima 21,5 milijuna franaka za projekte vodoopskrbe i odvodnje

  vODOOPSKRBA I ODVODNJA Otvoreni su radovi na projektima poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture u Delnicama, Fužinama i Brod Moravicama koji će pridonijeti zaštiti podzemnih voda i održivom gospodarskom razvoju.

 • 13.11.2018

  Sjednica Stožera civilne zaštite PGŽ na temu migrantskih ruta

  Sjednica Stožera civilne zaštite PGŽ na temu migrantskih ruta Po završetku sjednice Stožera civilne zaštite PGŽ na temu migrantskih ruta u Županiji, načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar poručio je da nema mjesta panici te da građani Primorsko-goranske županije nisu ni u kakvoj opasnosti. Policija radi sukladno propisima i štiti granice Republike Hrvatske. Apelirao je na građane da imaju povjerenje u rad sustava te molio i za ispravnu komunikaciju sa sustavom.

 • 13.11.2018

  60 milijuna kuna za dogradnju luka Crikvenica, Selce i Perčin

  60 milijuna kuna za dogradnju luka Crikvenica, Selce i Perčin ŽLU Crikvenica započinje investicijski ciklus od gotovo 60 milijuna kuna što uključuje dogradnju luke Crikvenica, luke Selce te luke Perčin u Jadranovu. Župan Zlatko Komadina istaknuo je da je u tijeku najveći investicijski ciklus u povijesti Županijskih lučkih uprava, oko 150 milijuna kuna, a započeto je oko 40 milijuna kuna investicija. Jedan od najvećih projekata započet će upravo na području ŽLU Crikvenica. „Zahvaljujem Ministarstvu koje je osiguralo veliki dio iznosa iz europskih fondova,“ dodao je župan.

 • 13.11.2018

  8. sjednica Partnerskog vijeća Primorsko-goranske županije

  8. sjednica PArtnerskog vijeća PGŽ U sjedištu Primorsko-goranske županije u Rijeci održana je 8. sjednica Partnerskog vijeća Primorsko-goranske županije. Na sjednici je usvojen Konačni prijedlog Glavnog plana razvoja prometnog sustava funkcionalne regije Sjeverni Jadran. Radi se o strateškom dokumentu kojim su definirani ciljevi i mjere razvoja prometnog sustava na području Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije sukladno prostornim mogućnostima, zahtjevima gospodarstva i potrebama stanovništva.

 • 12.11.2018

  Platak zauvijek mijenja svoje lice

  Sporazum Platak U nazočnosti župana Zlatka Komadine u sjedištu Primorsko-goranske županije održano je potpisivanje Okvirnog sporazuma za nabavu radova na izgradnji sustava za zasnježenje u RSRTC Platak kao i Ugovora o javnoj nabavi radova prve cjeline između predstavnika Goranskog sportskog centra d.o.o. te francuske tvrtke SUFAG SAS, jedne od najvećih i najpoznatijih proizvođača opreme za zasnježenje na svijetu.

 • 12.11.2018

  Press kolegij: U studenom dvije sjednice Županijske skupštine

  Press kolegij: U studenom dvije sjednice Županijske skupštine Na redovitom tjednom press kolegiju predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić, pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar te pročelnica UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Koraljka Vahtar Jurković izvijestili su novinare o dnevnom redu 15. sjednice Županijske skupštine, raspodjeli sredstava za sufinanciranje inovacija te Centru za posjetitelje o velikim zvijerima.

 • 8.11.2018

  Župan Komadina s gradonačelnicima i načelnicima sa područja PGŽ na jesenskom susretu u Novom Vinodolskom

  Župan Komadina te gradonačelnici i načelnici s područja PGŽ na jesenskom druženju u Novom Vinodolskom
Treći susret župana s gradonačelnicima i općinskim načelnicima s područja PGŽ održan je u Novom Vinodolskom, u novouređenom hotelu Lišanj. Tijekom dvodnevnog susreta bilo je riječi o Zakonu o komunalnom gospodarstvu, programima namijenjenim starijim osobama i djeci te EU programima, projektu Rijeka EPK 2020 i heliodromu na Rujevici, kao i još mnogim drugim aktualnostima.


ispiši stranicu ispiši stranicu