Novosti

>

 • 18.10.2018

  Delegacija Radne skupine S&D Europskog parlamenta posjetila PGŽ

  
Delegacija Radne skupine S&D Europskog parlamenta posjetila PGŽ
U pratnji zastupnika Europskog parlamenta Tonina Picule, šefica izaslanstva Radne skupine Progresivnog saveza socijalista i demokrata (S&D) u Odboru za regionalni razvoj (REGI) Europskog parlamenta, njemačka zastupnica Constanze Krehl i britanski zastupnik i član Odbora, Derek Vaughan posjetili su Primorsko-goransku županiju.

 • 18.10.2018

  Danska iskustva na Krku - „Smart islands 2018“

  Smart island
U organizaciji Veleposlanstva Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj te u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Udrugom gradova i Udrugom općina Republike Hrvatske, u Gradskoj vijećnici Grada Krka održava se tematsko događanje pod nazivom „Pametni otoci“.

 • 17.10.2018

  Otvorena Regionalna konferencija u sklopu projekta Poslovni uzlet 2018.

  Poslovni uzlet
U Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u organizaciji Poslovnog dnevnika otvorena je Regionalna konferencija Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke u sklopu projekta Poslovni uzlet 2018. U sklopu konferencije održana je panel diskusija „EU fondovi kao potpora regionalnom razvoju“ u kojoj su sudjelovali župan Zlatko Komadina, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović i ravnateljica Razvojne Ličko-senjske županije Martina Šuper Štampar.

 • 16.10.2018

  Svečano otvoreni Veterinarski dani u Opatiji

  Svečano otvoreni Veterinarski dani u Opatiji
Znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem Veterinarski dani održavaju se od 15. do 18. listopada u Opatiji. Danas je održano svečano otvorenje kongresa, a u ime Primorsko-goranske županije kao jednog od pokrovitelja, sudionicima se obratio zamjenik župana Petar Mamula.

 • 16.10.2018

  Dan Općine Ravna Gora

  Ravna Gora
U Domu kulture Ravna Gora prigodnim programom obilježena je svečana sjednica Općinskog vijeća. Ispred Primorsko-goranske županije svečanosti je prisustvovao zamjenik župana Marko Boras Mandić koji je u pozdravnom obraćanju naglasio važnost donošenja novih zakonski rješenja koji će uvažiti Gorski kotar kao specifično područje te osigurati adekvatnu skrb i pomoć. Između ostalog, da Gorskom kotaru ostaje puno više od zarade koju na tom području ostvaruju državni monopolisti, Hrvatske šume, HEP i Janaf.

 • 16.10.2018

  Nagrađene inovacije s Građevinskog fakulteta i Veleučilišta u Rijeci

  Nagrađene inovacije s Građevinskog fakulteta i Veleučilišta u Rijeci
U zagrebačkom hotelu Westin održana je prezentacija radova i dodjela nagrada za Natječaj studentskih inovacija Bina-Istre. Iz Primorsko-goranske županije sudjelovali su Ekonomski fakultet, Građevinski fakultet te Veleučilište u Rijeci. PGŽ je na dodjeli nagrada predstavljala pročelnica UO za pomorsko dobro, promet i veze Nada Milošević. Dodjeli nagrada prisustvovali su i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja Branka Ramljak.

 • 16.10.2018

  13. kongres Hrvatskog pedijatrijskog društva HLZ-a

  Press
Hrvatski partneri u projektu „Fokus na celijakiju“, predstavnici Primorsko-goranske županije, Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka te Udruge za celijakiju Primorsko-goranske županije, sudjelovali su na 13. kongresu Hrvatskog pedijatrijskog društva HLZ-a s međunarodnim sudjelovanjem i 12. kongresu Pedijatrijskog društva Hrvatske udruge medicinskih sestara održanom u Šibeniku.

 • 15.10.2018

  Press kolegij: Župan Komadina: Krajnji rok za reakciju Vlade prema 3.maju, a Skupština Uljanika mora smijeniti upravu

  Press
Župan Zlatko Komadina, zamjenik župana Petar Mamula te pročelnik Ureda županije Goran Petrc na redovnom tjednom press kolegiju izvijestili su novinare vezano uz aktualnosti u Primorsko-goranskoj županiji.

 • 15.10.2018

  Kvalitetni autohtoni proizvodi u ponudi na sajmu na Korzu

  Kvalitetni autohtoni proizvodi u ponudi na sajmu na Korzu
Na Korzu se od danas pa do petka održava sajam autohtonih proizvoda u organizaciji Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ. Tom su prilikom župan Zlatko Komadina, zamjenik župana Petar Mamula te pročelnik Ureda županije Goran Petrc obišli štandove, pozdravili izlagače te kušali autohtone proizvode iz Županije.

 • 13.10.2018

  Otvorena 14. bundevijada

  
Bundevijada
U sportskoj dvorani u Vrbovskom otvorena je 14. Bundevijada - izložba autohtono uzgojene hrane i običaja Gorskog kotara. Tijekom dvodnevnog programa posjetitelje očekuje bogat kulturno-umjetnički program kao i brojni izlagači autohtono uzgojene hrane – njih 110.


ispiši stranicu ispiši stranicu