Novosti

>

 • 17.5.2019

  Dan Sveučilišta u Rijeci

  
Dan Sveučilišta u Rijeci Povodom Dana riječkog Sveučilišta, u dvorani Građevinskog fakulteta održana je svečana sjednica Senata. Ovom su događaju prisustvovali župan Zlatko Komadina, državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja Branka Ramljak, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović, predstavnici nacionalnih i inozemnih sveučilišta te dekani i prodekani sveučilišnih sastavnica.

 • 17.5.2019

  Zamjenik župana Petar Mamula na Međunarodnom simpoziju na temu "Djeca u vrtlogu tehnologije"

  
Djeca u vrtlogu tehnologije Zamjenik župana Petar Mamula sudjelovao je na Međunarodnom simpoziju na temu "Djeca u vrtlogu tehnologije". Simpozij je okupio desetak stručnjaka s područja pedagogije, biotehnologije, neuroznanosti iz Hrvatske i Europe koji su kroz 20-minutna predavanja sudionicima približiti svoj uvid u problematiku odnosa djece i digitalne tehnologije u odgoju i obrazovanju, dok je na Okruglom stolu glavna tema bila imamo li pluralizam u obrazovanju.

 • 16.5.2019

  Župan Komadina: Centar Platak je generacijski projekt u korist naših građana i nastavljamo s ulaganjima

  
Župan Komadina: Centar Platak je generacijski projekt u korist naših građana i nastavljamo s ulaganjima Sportsko rekreacijski i turistički centar Platak po visini dosadašnjih ali i budućih ulaganja predstavlja generacijski projekt na korist građana naše Županije ali i okruženja, rekao je župan Zlatko Komadina koji je danas sa suradnicima i načelnicom Općine Čavle Ivanom Cvitan Polić obišao radove na izgradnji sustava za zasnježenje.

 • 16.5.2019

  Održana 5. Otvorena vrata Zavoda

  
Zavod U sklopu 5. otvorenih vrata Zavoda, učenici trećih razreda Prve sušačke hrvatske gimnazije, Gimnazije Andrije Mohorovičić i učenici Građevinske tehničke škole Rijeka posjetili su županijsku JU Zavod za prostorno planiranje gdje su im pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša PGŽ Koraljka Vahtar-Jurković i ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje PGŽ Adam Butigan predstavili djelatnosti iz područja prostornog uređenja, a koje su u nadležnosti Županije.

 • 16.5.2019

  LAG-ovi i LAGUR-i pokretači ruralnog razvoja

  
LAG-ovi i LAGUR-i pokretači ruralnog razvoja Zamjenik župana Petar Mamula i pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar predstavili su županijske potpore prema Lokalnim akcijskim grupama i LAGUR-ima s područja Primorsko-goranske županije. Na području županije osnovane su 4 Lokalne akcijske grupe i dvije Lokalne akcijske grupe u ribarstvu kao poveznica javnog sektora i gospodarstva s prvenstvenom ulogom razvoja ruralnog područja na prostoru svog djelovanja.

 • 15.5.2019

  Rezultati projekta „Fokus na celijakiji“ prezentirani u Zagrebu

  
Fokus na celijakliji u Zagrebu U Zagrebu, u udruzi „Celi vita – život s celijakijom“ predstavljeni su rezultati europskog projekta „Fokus na celijakiji“. Prezentaciju su održali predstavnici hrvatskih i slovenskih partnera i to: KBC-a Rijeka, Udruge za celijakiju PGŽ, Primorsko-goranske županije, Mjesne općine Maribor te Sveučilišne klinike Maribor.

 • 15.5.2019

  Župan Komadina zatražio dodatne snage u pomoć PU primorsko-goranskoj

  
Župan Komadina zatražio dodatne snage u pomoć PU primorsko-goranskoj Vezano za problem migranata na području Gorskog kotara, župan Zlatko Komadina zatražio je od resornih ministara dodatne snage za pomoć PU primorsko-goranskoj za koju je istaknuo da ulaže nadljudske napore.

 • 15.5.2019

  Otvorena manifestacija "Smotra prav(n)e karijere"

  
Smotra pravne karijere U organizaciji studentske udruge ELSA, studentskog zbora Pravnog fakulteta u Rijeci i Pravnog fakulteta u Rijeci otvorena je "Smotra prav(n)e karijere", dvodnevni događaj kojem je cilj informirati studente o brojnim mogućnostima koje pravno obrazovanje i pravna struka pružaju budućim diplomantima Fakulteta.

 • 15.5.2019

  Rab domaćin 18. olimpijskog festivala dječjih vrtića Primorsko-goranske županije

  
Rab domaćin 18. olimpijskog festivala dječjih vrtića Primorsko-goranske županije Županijsko natjecanje olimpijskog festivala dječjih vrtića ove godine održat će se 18. svibnja na nogometnom igralištu Blato u Gradu Rabu. Domaćin Festivala, Dječji vrtić Pahuljica, ugostit će 520 mališana iz cijele županije koji će se natjecati u trčanju na 50 m, štafeti 4x25 m, bacanju loptice, skoku u dalj, dok je potezanje konopa rezervirano za djevojčice, a mali nogomet za dječake.

 • 14.5.2019

  Zamjenik Mamula na otvorenju 13. godišnje Baška GNSS konferencije

  
Zamjenik Mamula na otvorenju 13. godišnje Baška GNSS konferencije U hotelu Corinthia jučer je svečano otvorena Baška GNSS konferencija koja se 13. godinu za redom bavi temom važnosti tehnologija globalnih navigacijskih satelitskih sustava.


ispiši stranicu ispiši stranicu