Novosti

>

4. 12. 2014

Dodjela nagrada "Volonteri godine"

Kvarnerski dan turizmaOsmu godinu za redom, Udruga za razvoj civilnog društva Smart, uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke obilježava 5. prosinca, Međunarodni dan volontera, dodjelom nagrade "Volonteri godine" koja je usmjerena na veću vidljivost i prepoznatljivost volontera i volonterskog rada.

Uz nagradu pojedincima, Udruga Smart dodjeljuje i nagradu za dobru praksu uključivanja volontera, "Organizator volontiranja 2014" s ciljem promocije dobrih i kvalitetnih volonterskih programa.

Tročlana komisija sastavljena od predstavnika Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i udruge Smart odabrala je tri volontera s područja grada Rijeke i tri s područja županije kojima će biti uručene nagrade za njihov volonterski angažman tijekom 2014. godine te su predstavnice i predstavnici Udruge Smart odabrali najboljeg organizatora volontiranja.

Dodjelom nagrada želi se izraziti priznanje volonterima koji su uložili svoje vrijeme, trud, znanje i vještine za dobrobit i razvoj zajednice. Dodjelom nagrada za organizatora volontiranja želi se izraziti priznanje organizacijama koje u cilju pružanja kvalitetnije usluge svojim korisnicima uključuju volontere u svoj rad te promoviraju dobre i kvalitetne volonterske programe u različitim organizacijama. Cilj je građanima približiti dobrobit i vrijednost volontiranja za društvo, ali i primjere pojedinaca koji su volontiranje uspjeli uklopiti u svoju svakodnevicu.

"Današnji dan slavi se kao priznanje i izraz zahvalnosti svima onima koji nesebično posvećuju svoje dragocjeno vrijeme i stečene vještine kako bi pomogli potrebitima diljem svijeta, te potaknuli ostale članove zajednice da se uključe u ovakav vid plemenitog rada. Posebno mi je drago da ove godine županijske nagrade za volontere godine idu onima koji svoje vrijeme posvećuju djeci i  mladima, starima te prema prebogatoj kulturnoj baštini Gorskog kotara", rekao je župan Komadina.

Nagrađeni od strane Primorsko-goranske županije su Tanja Jakovac, nominirana od strane Društva naša djeca grada Delnice, Don Ivica Križ nominiran ispred Lovačkog društva "Tetrijeb" Čabar, Zdravko Winter, nominiran ispred Udruge umirovljenika grada Bakra, Podružnica Bakar.

Nagrađeni od strane Grada Rijeke su Kristijan Vulinović, nominiran je ispred Centra tehničke kulture Rijeka, Marina Marghetti, nominirana ispred Doma za djecu i mlađe punoljetne osobe "Ivana Brlić Mažuranić", Andrej Škendel nominiran od strane Doma za psihički bolesne osobe Turnić te kao nagrađena organizacija Strukovna udruga za promicanje dobrobiti djece "Portić".

ispiši stranicu ispiši stranicu