Novosti

>

8. 6. 2015

Podrška Županije 16. jubilarnoj Fiumanki

Potpis jedra podrške za FiumankuZamjenica župana Marina Medarić potpisala je jedro podrške 16. jubilarnoj Fiumanki, jedriličarskoj manifestaciji kojoj je Primorsko-goranska županija tradicionalni pokrovitelj. Prigodom potpisivanja zamjenica je istaknula kako je Fiumanka postala prepoznatljiv sportski i turistički simbol Rijeke i Kvarnera te sjajan promotor ove regije kao privlačne nautičke destinacije.

"Fiumanka je daleko više od sportskog nadmetanja, to je pravi festival jedrenja i jedara u kojem jednako uživaju i sudionici i promatrači. Vjerujem da će i ovogodišnja Fiumanka privući veliki broj sudionika, brodova i svih onih koji uživaju u jedinstvenom prizoru, šarenila stotine jedara u Kvarnerskom zaljevu. Želim da jedra budu puna vjetra, svim natjecateljima želim uspješnu plovidbu, a organizatorima upućujem čestitke na ustrajnosti i uspješnoj organizaciji ovog morskog spektakla", rekla je zamjenica Medarić.
 
Uz Primorsko-goransku županiju na jedro podrške potpis su stavili pokrovitelji Grad Rijeka, Lučka uprava Rijeka i Turistička zajednica Grada Rijeke te sponzor INA, Erste banka, ACI d.d.. Potporu su pružili i brojne druge tvrtke koje sponzoriraju Fiumanku, a to su Croatia osiguranje, Tower centar Rijeka, Ožujsko, One Sails, JPS, Lošinjska ploviba-brodogradilište, Marina Lošinj, Rathman i Inmel.

Osim regate za medije, pod sloganom Razvijamo plavo-zelena jedra održivog razvoja, 12. i 13. lipnja u okviru Fiumanke održat će se i Plavo-zeleni Expo Fiumanka. Plavo-zeleni Expo postat će mjesto susreta i umrežavanja inicijativa i projekata koji podupiru neke od ciljeva Strategije Europske unije za jadransko-jonsku regiju (EUSAIR) – plavi rast, povezivanje regije, kvaliteta okoliša i održivi turizam.

Program ovogodišnje Fiumanke započinje u petak, 12. lipnja, šestom Rotary Fiumankom i trećom Europskom medijskom regatom. Glavna regata, gdje se i ove godine očekuje preko 200 brodova, startat će u subotu, 13. lipnja u 12 sati.

ispiši stranicu ispiši stranicu