Novosti

>

10. 6. 2015

Tiskovna konferencija povodom akcije "Motociklom u život"

Motociklom u život"Motociklisti sudjeluju u 11% prometnih nesreća, ali smrtnost im je 32%", istaknuo je predsjednik Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama PGŽ Boris Skeledžić na konferenciji za tisak održanoj na Automotodromu Grobnik povodom jubilarne 10. akcije "Motociklom u život".

Preventivno-edukativna akcija "Motociklom u život", koju već niz godina provodi Županijski savjet za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije, namijenjena je vozačima A1 i A kategorije. Kroz posebno pripremljen program koji se sastoji od teoretskih i praktičnih predavanja raznih stručnjaka, motociklistima se želi pružiti korisne informacije o sigurnoj vožnji. 

Specifičnost ove inicijative je što je pokrenuta u vrijeme kada se nitko u Hrvatskoj nije bavio sigurnošću motociklista. Primorsko-goranska županija u tome je pionir, a posljednjih godina programi inspirirani ovom akcijom počinju se organizirati širom Hrvatske.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić važnost sigurnosti u prometu naglasio je rekavši da će svaka minuta provedena na poligonu ili učionici kasnije znatno povećati sigurnost sudionika u prometu. "Kroz ovih deset godina edukacije je prošlo 350 sudionika i siguran sam da su ti ljudi svjesni kako se ponašati na cesti", zaključio je Boras Mandić pozvavši sve građane da se uključe u ovu akciju.

ispiši stranicu ispiši stranicu