Novosti

>

11. 6. 2015

Završno druženje sudionika projekta 'Moji prijatelji iz Fortice'

Moji prijatelji iz ForticeU Centru za rehabilitaciju 'Fortica' Kraljevica održano je završno druženje sudionika projekta 'Moji prijatelji iz Fortice' na kojem su im dodijeljena priznanja i zahvalnice. Projektne aktivnosti započele su u rujnu 2014. godine i trajale cijelu školsku 2014./2015. godinu.

 U projektu su uz Centar za odgoj i obrazovanje i korisnike 'Fortice', djecu s višestrukim teškoćama u razvoju sudjelovali odgojna skupina 'Ježići' iz Dječjeg vrtića 'Orepčići' iz Kraljevice te učenici 3.b i 7.a razreda Osnovne škole Kraljevica.

'Moji prijatelji iz Fortice' je program za unaprjeđenje socio-emocionalnog razvoja i socijalnu inkluziju djece predškolskog i školskog uzrasta s mentalnom retardacijom i cerebralnom paralizom iz Centra za rehabilitaciju Fortica Kraljevica te senzibiliziranje zdrave djece za njihove posebne potrebe.

Naime, korisnici su djeca koja imaju višestruke zdravstvene poteškoće, veći dio njih je nepokretan i nerazvijenog govora, a njihovi socijalni kontakti su, zbog deficita roditeljske skrbi i specifičnosti zdravstvenog stanja, uglavnom ograničeni na djelatnike Centra i ostale korisnike. Oni pohađaju osnovnu školu po posebnom planu i programu koji izvode defektolozi Centra za odgoj i obrazovanje iz Rijeke u samom Centru pa svoje zdrave vršnjake vide u rijetkim prilikama.

To su razlozi zbog kojih je osmišljen ovaj program koji se temelji na provedbi strukturiranih zajedničkih aktivnosti i učenja Korisnika i djece koja redovno pohađaju vrtić i školu.

Druženje je završilo bajkovitim plesnim nastupom učenice 3. razreda Osnovne škole Kraljevica Mie Škarić, članice plesnog kluba Dance Queen iz Kraljevice.

Sudionike je uz ravnateljicu Vesnu Đujić, pozdravila ispred osnivača PGŽ, gospođa Iva Josipović.

ispiši stranicu ispiši stranicu