Novosti

>

22. 6. 2015

Položeni vijenci povodom Dana antifašističke borbe

Položeni vijenci povodom Dana antifašističke borbePovodom Dana antifašističke borbe diljem županije položeni su vijenci. Izaslanstva Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Rijeke, Policijske uprave Primorsko-goranske, političkih stranaka i udruga iz Domovinskog rata položila su vijence na Spomeniku oslobođenja na Delti.

U ime Primorsko-goranske županije delegacija predvođena zamjenicom župana Marinom Medarić i potpredsjednikom Županijske skupštine Željkom Plazonićem položila je vijenac na spomeniku oslobođenja na Delti.

Pročelnik Ureda županije Goran Petrc nazočio je na centralnoj proslavi u Lukovu gdje je u ime Primorsko-goranske županije položen vijenac na središnje spomen obilježje palima u NOB-u.

Na svečanosti obilježavanja Dana antifašističke borbe na Tuhobiću uz izaslanstava Grada Rijeke, Grada Bakra, SABA Primorsko-goranske županije, UABA Grada Kraljevice u ime Pirmorsko-goranske županije brojnim prisutnima obratila se zamjenica župana Marina Medarić.

Zamjenica župana istaknula je kako i nakon 70 godina od završetka Drugog svjetskog rata i pobjede nad fašizmom postoje oni koji drugačije tumače povijesne činjenice i skloni su relativiziranju zločina fašifma i negiranju vrednota antifašističkog pokreta.

"Ponosni smo na činjenicu da je upravo iz Hrvatske krenuo antifašistički pokret koji je ubrzo ujedinio civilizirani svijet u borbi protiv nacističke okupacije i njihovih zločina, promijenio tijek povijesti, otvorivši širom vrata demokraciji, toleranciji, zajedništvu te omogućio demokratsku budućnost modernoj Europi. Možemo biti ponosni što je Hrvatska uvijek znala stati na stranu pravde. I hrvatski antifašisti i heroji Domovinskog rata stali su u obranu ljudskog dostojanstva i pravedenijeg društva. Zahvaljujući njima možemo uživati u blagodatima slobode i demokracije, ali ne smijemo nikome dozvoliti da te blagodati relativizira ili zloupotrebljava, a ovo je prigoda da im se zahvalimo i duboko poklonimo", rekla je zamjenica Medarić u svojem obraćanju.

ispiši stranicu ispiši stranicu