Novosti

>

10. 7. 2015

Najavljeno održavanje brdske auto utrke "RZ Motorsport - Čabar 2015."

Najava brdske auto utrke Čabar 2015.

Na današnjoj konferenciji za novinare u sjedištu Primorsko-goranske županije najavljeno je održavanje međunarodne brdske auto utrke "RZ Motorsport – Čabar 2015.", četvrte bodovne utrke Prvenstva Republike Hrvatske u automobilizmu na brdskim stazama u 2015. godini, a koja će se održavati u subotu 18. i nedjelju 19. srpnja 2015. godine na stazi duljine 5.010 metara na dionici Smrečje – Tršće.

Utrku su najavili u ime organizatora predsjednica Auto karting kluba "Petar Klepac" Jelena Muhvić, vozači Tomislav Muhvić i Marko Ćoza, koordinator za medije Miroslav Krpan, te u ime pokrovitelja gradonačelnik Čabra Kristijan Rajšel, pročelnik Ureda Županije Goran Petrc, te Zoran Obradović u ime generalnog pokrovitelja INA - industrije nafte d.o.o.

Utrka je ponovno organizirana 2014. godine na tradiciji desetak prethodno održanih utrka. Najavljeno je sudjelovanje sedamdesetak vozača iz dvadesetak hrvatskih klubova, te nekolicine gostiju koji će nastupati u promotivnim vožnjama, a koje će predvoditi europski prvak na brdskim stazama iz 2013. godine Tomislav Muhvić.

Pročelnik Petrc istaknuo je da, kao i ostale sportove koja Županija redovito prati, prati i auto-moto sport, a ovo je natjecanje vrlo značajan događaj za Gorski kotar i čabarski kraj.

Ponovno održavanje utrke sa tradicijom „na najljepšoj stazi u Hrvatskoj“, pozdravio je gradonačelnik Rajšel, obzirom da ona predstavlja najznačajniji sportski događaj u Čabru.

AKK "Petar Klepac", u čijim se redovima nalazi europski prvak Muhvić koji je nakon desetak godina vratio jednu titulu pod ingerencijom Svjetske automobilističke federacije u Hrvatsku, preuzeo je 2014. godine organizaciju utrke s tradicijom, nakon neodržavanja utrke prethodne godine. Time se "vratila duša utrci, najzahtjevnijoj, zasigurno najljepšoj utrci, i najtežoj utrci u Hrvatskoj“, rekao je Krpan.

Organizatori su također za današnji najavili predstavljanje utrke i izlaganje trkaćih automobila na Trgu 128. brigade HV u Rijeci.

ispiši stranicu ispiši stranicu