Novosti

>

11. 7. 2015

Riječani odali počast žrtvi Srebrenice - da se ne zaboravi, nikada, nikom i nigdje ne ponovi!

Riječani odali počast žrtvi Srebrenice– da se ne zaboravi, nikada, nikom i nigdje ne ponovi! 20 bijelih ruža za 20 godina sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici spušteno je u riječkoj luci nakon što je kolona sjećanja na jedan od najvećih zločina u povijesti čovječanstva prošla riječkim Korzom. Više od 600 Riječana u bijelim majicama s porukom "Srebrenica – da se ne zaboravi, nikada, nikom i nigdje ne ponovi" odalo je počast nevino stradalim žrtvama.

Preko 8 tisuća ljudi ubijeno je u Srebrenici, podsjetio je predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine za Grad Rijeku Mensur Ferhatović koji je i sam u genocidu u Vlasenici izgubio oca i dvojicu braće. "Moramo na ovaj način otimati zaboravu i utišati one koji negiraju da se dogodio genocid", poručio je Ferhatović.

Počast žrtvi Srebrenice odali su i predstavnici lokalne i regionalne samouprave. Zamjenik župana Marko Boras Mandić i potpredsjednik Županijske skupštine Željko Plazonić te zamjenik riječkog gradonačelnika Miroslav Matešić. 

"Nema riječi kojima se  može objasniti ono što se dogodilo u Srebrenici, nema riječi kojima se može objasniti šutnja te godine, i ne znam da li više boli zločin ili šutnja, srce ili duša. Danas nakon 20 godina svi mi imamo samo jednu zadaću, ne dozvoliti da se i danas događa genocid raspravama i nepriznavanjem toga zločina od strane onih koji su ga počinili i onih koji su dozvolili da se dogodi.  Ne ponovilo se", poručio je zamjenik župana Boras Mandić.

ispiši stranicu ispiši stranicu