Novosti

>

21. 7. 2015

Župan Zlatko Komadina u posjeti djeci iz Srebrenice

Župan Zlatko Komadina u posjeti djeci iz Srebrenice U Pastoralnom domu bl. Alojzija Stepinca u Driveniku župan Zlatko Komadina posjetio je djecu iz Srebrenice koja borave na ljetovanju u Primorsko-goranskoj županiji u okviru projekta "Srebrenica u Rijeci". Četrdeset i četvoro djece i njihovih pratitelja od 14. srpnja borave u Driveniku na ljetovanju koje im osmu godinu zaredom organiziraju katolički skauti Riječke nadbiskupije u suradnji s Prvom sušačkom hrvatskom gimnazijom, a pod pokroviteljstvom Riječke nadbiskupije, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke i Općine Vinodolske.

Prilikom posjete župan Komadina istaknuo je kako će Županija, općina Vinodolska i svi uključeni i dalje podržavati projekt. "Županija godinama pomaže djeci Vukovara, a ovih smo dana dobili i upit veleposlanika Ukrajine da Županija ugosti na ljetovanju i djecu iz Ukrajine koja su tamošnjom situacijom prognana iz svojih domova", rekao je župan.

Djeca su u razgovoru sa Županom iskazala zadovoljstvo boravkom u Primorsko-goranskoj županiji ispričavši kako su u svom bogatom programu boravka osim kupanja na plažama u Crikvenici, Rijeci i Opatiji susreli se s predsjednicom Republike Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, nadbiskupom Ivanom Devčićem, glavnim riječkim imamom Hajrudinom ef. Mujkanovićem, riječkim parohom Mićom Kostićem. Do kraja boravka koji završava u četvrtak, djeca iz Srebrenice posjetit će i Grad Rijeku. Djeca su prošli četvrtak gostovala na utakmici Europske lige između HNK Rijeke i Aberdeena. Posjetit će i Cinestar.

Vjeroučitelj i voditelj Marin Miletić i njegovi skauti zahvalili su se na pomoći Primorsko-goranskoj županiji tijekom 8 godina koliko i traje projekt. Miletić je rekao  da bez pomoći svih uključenih u projekt ne bi se mogle ostvariti sve ideje kako bi djeci boravak bio što ugodniji.
Župan je na kraju uručio prigodne poklone djeci rekavši kako se nada da se vide i dogodine.
Na kraju su djeca županu predstavili svoj kraj i običaje te uručili prigodni poklon koji su izradili u svojim radionicama tijekom boravka u Driveniku.

Uz župana Zlatka Komadinu dobrodošlicu malim gostima iz Srebrenice uputio je i načelnik Općine Vinodolske Ivica Crnić.

Video o posjeti djece iz Srebrenice:

 

ispiši stranicu ispiši stranicu