Novosti

>

17. 9. 2015

Novi saziv ŽOC za provedbu plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u PGŽ

Novi saziv ŽOC za provedbu plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora U sjedištu Primorsko-goranske županije održana je prva sjednica Županijskog operativnog centra za provedbu plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u PGŽ u novom sazivu.

U novom sazivu je imenovano troje novih članova koji su zamjenili dosadašnje članice Neviu Kružić i Rajku Štajduhar koje su otišle te Milivoja Andaraka koji uskoro dolazi u mirovinu pa je predsjednik ŽOC Darko Glažar predstavio nove članove ŽOC-a. Novoimenovani članovi su Barbara Škevin Ivošević iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Marina Medanić iz Hrvatskih voda i Vladimir Malnar iz LU Rijeka.

Župan Zlatko Komadina ocijenio je uspješnim dosadašnje djelovanje ŽOC-a kod pripreme aktivnosti provođenja otklanjanja onečišćenja. Pohvalio je i edukativne aktivnosti, te akciju čišćenja mora i podmorja koje je ŽOC organizirao.

"Tim akcijama, kao i otklanjanjem onih onečišćenja koja su se pojavila, a srećom nisu bila značajnija, te uz spremnost za reagiranje u onim sitacijama kada bude potrebno vide se rezultati brige o zaštiti okoliša u našoj županiji", istaknuo je Komadina.

Na sjednici su članovi ŽOC-a upoznati s Projektom uspostave sustava upravljanja okolišem Lučke uprave Rijeka, te sa sadržajem i obvezama članova ŽOC-a u provedbi pokazne vježbe "Eko-more 2015", koja će se održati u sklopu manifestacije "Rijeka Nautic Show".

ispiši stranicu ispiši stranicu