Novosti

>

4. 12. 2015

Svečana dodjela nagrada "Volonteri godine" i "Organizator volontiranja 2015"

Međunarodni dan volonteraU Grand hotelu "Bonavia" održana je svečana dodjela nagrada "Volonteri godine". Udruga SMART, uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, 5. prosinca već devetu godinu dodjelom nagrade "Volonteri godine" obilježava Međunarodni dan volontera, koja je usmjerena na veću vidljivost i prepoznatljivost volontera i volonterskog rada.

Uz nagradu pojedincima, Udruga Smart dodjeljuje i nagradu za dobru praksu uključivanja volontera, "Organizator volontiranja 2015" s ciljem promocije dobrih i kvalitetnih volonterskih programa.

Tročlana komisija sastavljena od predstavnika Primorsko-goranske županije , Grada Rijeke i udruge Smart odabrala je tri volontera s područja županije  i tri s područje grada kojima će biti uručene nagrade za njihov volonterski angažman tijekom 2015. godine te su predstavnice i predstavnici Udruge Smart odabrali najbolje organizatore volontiranja.

Dodjelom nagrada želi se izraziti priznanje volonterima koji su uložili svoje vrijeme, trud, znanje i vještine za dobrobit i razvoj zajednice. Dodjelom nagrada za organizatora volontiranja želi se izraziti priznanje organizacijama koje u cilju pružanja kvalitetnije usluge svojim korisnicima uključuju volontere u svoj rad te promoviraju dobre i kvalitetne volonterske programe u različitim organizacijama. Cilj je građanima približiti dobrobit i vrijednost volontiranja za društvo, ali i primjere pojedinaca koji su volontiranje uspjeli uklopiti u svoju svakodnevicu.

Zamjenica Medarić u svom obraćanju zahvalila se ljudima koji svoje slobodno vrijeme nesebićno daruju ljudima kojima je potrebna pomoć. "Zahvaljujem se svima i Primorsko-goranska županija rado pomaže udruzi SMART koja okuplja i potiče volontere pa tako već devetu godinu zaredom obilježavamo Međunarodni dan volontera. Nemojte zaboraviti da darujući sebe oplemenjujete sebe i zajednicu u kojoj živite", rekla je zamjenica Medarić u svom obraćanju te je dodijelila nagrade "Volonteri godine" za Primorsko-goransku županiju.

Nagrađeni od strane Primorsko-goranske županije su Dino Ilić, nominiran ispred Centra tehničke kulture Rijeka, Kristina Ribarić, nominirana ispred Udruge za djecu i mlade "Kocka" te Tina Babić, nominirana ispred Gradske knjižnice Rijeka.

Nagrađeni od strane Grada Rijeke kojima je priznanja uručio zamjenik gradonačelnika Marko Filipović su Emina Jusufspahić, nominirana ispred odjela za podršku žrtvama i svjedocima, Županijskog suda u Rijeci, Sandra Mrkalj, nominirana ispred Udruge za promicanje dobrobiti djece "Portić" i Tomislav Baran, nominiran ispred Matice umirovljenika grada Rijeke.

Nagrađene organizacije su Ekonoska škola Mije Mirković Rijeka – volonterski klub "Vitamin V", Udruga Ri Rock i SOS telefon – grad Rijeka.

Uz nagrade, dodijeljena su i pohvale Udruge SMART – Volonterskog centra Rijeka. Pohvale su uručene Svetozaru Kovačeviću (Udruga umirovljenika i starijih osoba Kastav), Sanji Štajdohar (Gradska knjižnica Rijeka), Lovorki Pandur (Dom za odrasle osobe Turnić, Rijeka), Jeleni Martinčić (Udruga Ri Rock), Mireli Pašić (SOS telefon – grad Rijeka), Jasmini Bijelić (SOS telefon – grad Rijeka), Jadranki Brozičević i Tamari Stojković (Centar za participaciju žena u društvenom životu) te Boćarskom klubu osoba s invaliditetom "Pulac".

ispiši stranicu ispiši stranicu