Novosti

>

11. 6. 2018

13. Rovinjska regata tradicijskih barki

Press kolegij
U Rovinju je održana 13. Rovinjska regata tradicijskih barki, živopisna i prepoznatljiva manifestacija koja je postala zaštitnik Rovinja.Pokrenuta je s ciljem očuvanja znanja i umijeća jedrenja s oglavnim jedrom, ali i tehnika njegove izrade, posebno oslikavanja. Regata okuplja oko 40- tak brodica sa šireg jadranskog područja, a odvija se u sklopu projekta Mala barka 2, projekta očuvanja pomorske baštine sjevernog Jadrana (Program suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska) gdje je Eko muzej Batana partner iz Istre.

Popratni program regate na kreativan i živopisan način slavi maritimnu kulturu obilježenu brodicom batanom te uključuje aktivnosti poput radionice izrade maketa batana za djecu, promocije tečaja mediteranske prehrane i radionice pletenja užetom na bocunima.

Ekomuzej Batana organizira Regatu u suradnji s Jedriličarskim klubom "Maestral" iz Rovinja, Turističkom zajednicom grada Rovinja, tvrtkom Maistra i Gradom Rovinj-Rovigno.
Predstavnici Primorsko goranske županije, UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj kao vodećeg partnera na projektu Mala barka 2, sa suradnicima, sudjelovali su u praćenju i bodrenju regate, u kojoj su sudjelovale barke s Kvarnera, kao i pratećim aktivnostima.

ispiši stranicu ispiši stranicu