Novosti

>

8. 2. 2019

U lječilištu Veli Lošinj otvoren Centar zdravlja Magnolija

Centar zdravlja Magnolija U Lječilištu Veli Lošinj održana je svečanost otvorenja novouređenog Centra zdravlja Magnolija. Uz prigodni program u kojem su nastupala djeca OŠ Maria Martinolića Mali Lošinj i Područne škole Veli Lošinj, uzvanicima su se obratili župan Zlatko Komadina, ministar turizma Gari Cappelli, državni tajnik ministarstva zdravstva prim. Željko Plazonić dr. med., gradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić i ravnateljica Lječilišta Veli Lošinj Renata Žugić.

Kapitalni projekt Primorsko-goranske županije „Revitalizacija Lječilišnog centra Veli Lošinj“ jedan je od najvećih investicijskih zahvata u objekte zdravstva, istaknuo je župan. Dodao je kako ova ulaganja imaju za cilj brendiranje same ustanove, otoka Lošinja ali i regije Kvarner kao destinacije zdravstvenog turizma. –Mi smo u svim našim zdravstvenim ustanovama digli razinu usluga prevencije, u obje thallassotherapije, Psihijatrijskoj bolnici na Rabu i ovdje na Lošinju tako da smo po uslugama zdravstvenog turizma danas najrazvijenija hrvatska županija. Slijedi još uređenje parka oko Lječilišta kao i prostora kuhinje u što kao Županija planiramo uložiti još oko 10 milijuna kuna, a sama ustanova nastavit će ulaganja u kvalitetu smještajnih kapaciteta, istaknuo je župan.

Rekonstrukcijom i nadogradnjom medicinskog trakta s hidroterapijom,  završena je II. faza projekta vrijedna oko 17 milijuna kuna. U rekonstruiranom objektu ustrojen je  Centar zdravlja Magnolija u kojem će se pružati specijalističko-konzilijarne usluge dermatologije i venerologije, fizikalne medicine i rehabilitacije te fizikalne terapije .Rekonstruirani objekt sastoji se od podruma, prizemlja, prvog kata i potkrovlja. U potpunosti je prilagođen osobama s invaliditetom i europskim standardima uređenja medicinskih prostora te u cijelosti opremljen uredskom i potrebnom medicinskom opremom.

Nalazi se na rubnom području kompleksa Lječilišta Veli Lošinj (na rubu jedinstvenog gaja magnolija), a ukupna površina rekonstruiranog objekta Medicinski trakt s hidroterapijom je 1.763,18m².

U rekonstruiranom objektu, Lječilište Veli Lošinj unaprijedit će svoje usluge u svim aspektima i snažnije se razvijati kao klimatsko lječilište s ciljem jačanja lječilišne djelatnosti i lječilišnog turizma te uspješnog poslovanja, istaknula je ravnateljica Žugić te dodala da će se u  Centru zdravlja Magnolija pružat se medicinske usluge uz korištenje prirodnih ljekovitih činitelja i postupaka fizikalne terapije s ciljem liječenja, očuvanja i unapređenja zdravlja te odmora.  Provodit će se programi liječenja dišnih putova i astme, programi liječenja alergija, programi liječenja oboljenja kože i poboljšanja stanja kože kroz dermatologiju i medicinsku kozmetologiju, programi liječenja psorijaze, programi rehabilitacije lokomotornog sustava, preventivni programi oboljenja kardiovaskularnog sustava, tretmani ublažavanja utjecaja stresa uz različite programe za  povećanje otpornosti i regeneraciju organizma, usvajanja zdravih životnih navika i programi održanja vitalnosti za osobe treće dobi. 

 

ispiši stranicu ispiši stranicu