Novosti

>

11. 2. 2019

Preko 500 natjecatelja na Croatia Open Indoor - Rijeka 2019.

Preko 500 natjecatelja na Croatia Open Indoor - Rijeka 2019 Sportsku dvoranu Centra Zamet ovu subotu preplavili su veslači i veslačice iz više europskih zemalja. Njih preko pet stotina nastupilo je na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u ergometrima – Croatia Open Indoor – Rijeka 2019. jednom od tri veslačka natjecanja u Republici Hrvatskoj koje je uvršteno i u kalendar svjetske veslačke federacije FISA-e.

Posjetitelji manifestacije imali su priliku pratiti istovremeno natjecanje sportaša na čak 30 ergometara u liniji, a posebna novost ove godine bila je i disciplina veslanja u štafeti, za koje se prijavilo 12 ekipa.

Suorganizatori događanja Veslački klub "Jadran" i Hrvatski veslački savez ovogodišnjim izdanjem natjecanja imaju razloga za zadovoljstvo – rekordnom broju natjecatelja među kojima su bili svjetski prvaci braća Sinković te mnogi drugi vrhunski sportaši, uz mnogobrojnu publiku pobrinuo se za vrhunski ugođaj u dvorani Zamet. Upravo su braća Sinković dominirala natjecanjem osvojivši prvo (Martin Sinković) i drugo mjesto (Valent Sinković) u kategoriji seniora. 

U vrlo atraktivnoj disciplini štafete prvo mjesto osvojili su veslači „Mladosti”, dok je domaćim Jadranašima pripalo peto mjesto.

Natjecanje se odvijalo u pravom sportskom duhu pri čemu se moglo vidjeti brojne seniore kako zdušno bodre mlađe navijače na oduševljenje okupljene publike.

ispiši stranicu ispiši stranicu