Novosti

>

15. 5. 2019

Rab domaćin 18. olimpijskog festivala dječjih vrtića Primorsko-goranske županije


Rab domaćin 18. olimpijskog festivala dječjih vrtića Primorsko-goranske županije Županijsko natjecanje olimpijskog festivala dječjih vrtića ove godine održat će se 18. svibnja na nogometnom igralištu Blato u Gradu Rabu. Domaćin Festivala, Dječji vrtić Pahuljica, ugostit će 520 mališana iz cijele županije koji će se natjecati u trčanju na 50 m, štafeti 4x25 m, bacanju loptice, skoku u dalj, dok je potezanje konopa rezervirano za djevojčice, a mali nogomet za dječake.

Okupljanje malih sportaša, budućih olimpijaca počinje u 10:00 sati, a svečano otvaranje i mimohod ekipa u 10:45 sati, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u sjedištu Primorsko-goranske županije.

Pročelnik Ureda županije Goran Petrc podsjetio je da je Festival ove godine postao punoljetan te je vrijedan dio tradicije. "Primorsko-goranska županije od početaka podupire ovo okupljanje mališana kojim se promiče važnost bavljenja sportom, ali prije svega i druženja. Drago nam je da broj sudionika raste iz godine u godinu", zaključio je pročelnik Petrc.

Gradonačelnik Grada Raba Nikola Grgurić iskazao je zadovoljstvo da je Grad Rab domaćin natjecanja te istaknuo kako je Rab prvi otok u povijesti proglašen europskim otokom sporta. "Sredina smo koja živi sport te nastojimo i formirati ljude upravo kroz sport. Sport podupiremo kroz brojne proračunske programe pa tako i kroz rad Dječjeg vrtića Pahuljica", zaključio je Grgurić.

Tajnik Zajednice sportova PGŽ Darko Ivošević podsjetio je kako je Festival dječjih vrtića nacionalni program koji je osmislio Hrvatski olimpijski odbor s ciljem promocije olimpizma, učenja djece vrijednostima olimpizma te odgoja putem sporta.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Pahuljica Sanja Grozdanić izrazila je zadovoljstvo što će Vrtić ugostiti djecu iz 13 dječjih vrtića; Cresa, Malog Lošinja, Krka, Crikvenice, Novo Vinodolskog, Matulja, Opatije, Kastva, Jelenja, Viškova, Kostrene i Rijeke. Pozvala je svih da dođu bodriti mališane.

Olimpijski festival dječjih vrtića u našoj županiji održava se od 2006 . godine u organizaciji županijske Zajednice sportova. Uz Primorsko-goransku županiju potporu projektu daje i Hrvatski olimpijski odbore te generalni sponzor Festivala Ina d.d.

ispiši stranicu ispiši stranicu