Novosti

>

15. 5. 2019

Rezultati projekta „Fokus na celijakiji“ prezentirani u Zagrebu


Fokus na celijakliji u Zagrebu U Zagrebu, u udruzi „Celi vita – život s celijakijom“ predstavljeni su rezultati europskog projekta „Fokus na celijakiji“. Prezentaciju su održali predstavnici hrvatskih i slovenskih partnera i to: KBC-a Rijeka, Udruge za celijakiju PGŽ, Primorsko-goranske županije, Mjesne općine Maribor te Sveučilišne klinike Maribor.

Projekt, koji je okupio ukupno 12 partnera iz 5 srednjoeuropskih zemalja s ciljem da aktivnostima doprinese poboljšanju zdravstvene usluge za pacijente, je pred završetkom.
Članovima Udruge i gostima, među kojima su bili liječnici i  druge osobe povezane s oboljelima,  prezentirani su rezultati provedenih anketa kojima se utvrđivalo kakvo je pravo stanje stvari vezano uz ovu specifičnu bolest, rezultati pilot projekata slovenskih i hrvatskih partnera, predstavljen je elektronički alat za učenje namijenjen pacijentima te alat namijenjen zdravstvenom osoblju. 

Također i materijal koji su partneri izradili u svrhu informiranja i promocije. Na web adresi  moguće je naći sveobuhvatne i sigurne informacije o ovoj osobitoj bolesti.

ispiši stranicu ispiši stranicu