Novosti

>

17. 5. 2019

Zamjenik župana Petar Mamula na Međunarodnom simpoziju na temu "Djeca u vrtlogu tehnologije"


Djeca u vrtlogu tehnologije Zamjenik župana Petar Mamula sudjelovao je na Međunarodnom simpoziju na temu "Djeca u vrtlogu tehnologije". Simpozij je okupio desetak stručnjaka s područja pedagogije, biotehnologije, neuroznanosti iz Hrvatske i Europe koji su kroz 20-minutna predavanja sudionicima približiti svoj uvid u problematiku odnosa djece i digitalne tehnologije u odgoju i obrazovanju, dok je na Okruglom stolu glavna tema bila imamo li pluralizam u obrazovanju.

Organizatori Simpozija su Društvo prijatelja waldorfske pedagogije i Savez waldorfskih institucija i inicijativa RH. U glazbenom dijelu nastupili su učenici Glazbene škole I. M. Ronjgov.

Kontrola korištenja tehnologije u obitelji jedan je od velikih izazova roditeljstva 21. stoljeća. Koliko je vremena provedeno pred ekranima u redu za dječji razvoj i mogu li društvene mreže utjecati na samopoštovanje tinejdžera, pitanja su koja muče sve roditelje. "Mislim da bi današnje teme, pogotovo okrugli stol, mogle dati odgovore kako se odnosimo prema mogućnosti /problemu današnjice, a to je da se na loš način odnosimo prema razvoju koji je sve brži i brži. Svi smo u vrtlogu tehnologije, a djeca u najvećem. Danas je puno teže pronaći onu  informaciju koja nas zanima i koja nam koristi, a vrlo lako do nas dolaze one koje nam štete, a kako štete nama tako štete i našoj djeci. Mnoga istraživanja pokazala su da se djeca prije određene dobi ne bi trebala susretati s tehnologijama određene vrste. O tome trebamo još puno svi učiti i zato mi je drago što sam danas ovdje i nadam se da ćemo u godinama što dolaze sretati s ovim interesantnim temama. Drago mi je da pored mnogih stvari koje Primorsko-goranska županija podržava, podržava već niz godina i djelovanje Osnovne waldorfske škole u Rijeci", zaključio je zamjenik župana Mamula.


ispiši stranicu ispiši stranicu