Novosti

>

17. 5. 2019

Dan Sveučilišta u Rijeci


Dan Sveučilišta u Rijeci Povodom Dana riječkog Sveučilišta, u dvorani Građevinskog fakulteta održana je svečana sjednica Senata. Ovom su događaju prisustvovali župan Zlatko Komadina, državna tajnica Ministarstva znanosti i obrazovanja Branka Ramljak, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović, predstavnici nacionalnih i inozemnih sveučilišta te dekani i prodekani sveučilišnih sastavnica.

Čestitavši 46. obljetnicu rada, župan Zlatko Komadina pohvalio je uspješnu suradnju s Riječkim sveučilištima na mnogim područjima među kojima je ona u obrazovanju s Pravnim fakultetom i Fakultetom zdravstvenih studija, te u kreiranju regionalnog znanstveno-istraživačkog i inovacijsko-razvojnog sustava kroz zajedničku strategiju Pametne specijalizacije. Podsjetio je da je Sveučilište ustupilo prostor na Kampusu za potrebe ordinacije opće/obiteljske medicine Doma zdravlja PGŽ te da Županija financijski pomaže brojne programe i aktivnosti sastavnica kao i Zakade Sveučilišta u Rijeci.

Nakon prigodnih obraćanja, slijedile su svečane dodjele počasnog zvanja i titule profesora emeritusa Branku Rafajcu, Božidaru Križanu, Miljenku Kapoviću, Bruni Grbcu, Josipu Brniću, Goranu Kalogjeri i Aleksandri Pejčić, titule honoris professora Igoru Meziću i Vladimiru Parpuri te rektorove nagrade najboljim studentima. Sjednica Senata zaključena je izvođenjem studentske himne "Gaudeamus igitur".


ispiši stranicu ispiši stranicu