Novosti

>

10. 6. 2019

Na Platku otvoren 5. festival sportske rekreacije Primorsko-goranske županije


Motociklom u životPod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Hrvatskog olimpijskog odbora, u organizaciji Saveza sportske rekreacije Sport za sve PGŽ-a, na Platku je otvoren 5. Festival sportske rekreacije. U ime Primorsko-goranske županije Festival je otvorila pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić.

Program ovogodišnjeg izdanja Festivala bio je bogat aktivnostima namijenjenim različitim skupinama sudionika.

Od olimpijade umirovljenika koji su se natjecali u bacanju kolutova, pikadu, gađanju lukom i strijelom do mini cross utrka za djecu, štafete djece i roditelja, utrke s kućnim ljubimcima ili pak utrke romobila.

Za osobe s invaliditetom bio je organiziran prigodni program yoge, a ostali sudionici mogli su uživati u nordijskom hodanju i pješačenju, malom rukometu, nogometu, stolnom tenisu, odbojci na pijesku, Off Road Duathlonu, pilatesu, tubingu, jahanju konja, streličarstvu, šetanju pasa iz azila te prezentaciji dresure policijskih pasa.

Ovogodišnji program obogatila je i nova aktivnost - „plogging“ – hodanje uz sakupljanje otpada te već tradicionalni zdravi kutak na kojem je omogućeno mjerenje tlaka, edukacija o pružanju prve pomoći te pregled kralježnice.


ispiši stranicu ispiši stranicu