Novosti

>

10. 6. 2019

Konstituirajuće sjednice Vijeća albanske i makedonske nacionalne manjine PGŽ


manjineTemeljem izbora za vijeća i predstavnike nacionalnih manjina provedenih u nedjelju 5. svibnja 2019. godine, u ponedjeljak 10. lipnja 2019. g. u sjedištu Primorsko-goranske županije okupili su se novoizabrani članovi Vijeća albanske, te izdvojeno Vijeća makedonske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije.

Članovi Vijeća albanske nacionalne manjine PGŽ nisu niti iz dva pokušaja izabrali predsjednika Vijeća, jer niti jedan od kandidata (Tom Gojani i Gani Xharrahi) nisu dobili potrebnih 13 glasova (od 22 nazočna člana), čime se Vijeće nije konstituiralo, a nastavak konstituirajuće sjednice zakazan je za ponedjeljak 17. lipnja 2019. godine.


manjineNo Makedonci su bili uspješni i na sjednici svog Vijeća prisutni članovi jednoglasno su izabrali kandidatkinje predložene za predsjednicu, odnosno zamjenicu predsjednice Vijeća, čime je Vijeće (koji broji maksimalnih 25 članova) i formalno konstituirano.

Tako je za predsjednicu Vijeća izabrana DANIJELA ŠTANFEL iz Čavala, dok je za zamjenicu predsjednice izabrana dosadašnja zamjenica ALEKSANDRA PILČIĆ iz Potkilavca. Slijedeće konstituirajuće sjednice i to Vijeća slovenske, pa Vijeća bošnjačke nacionalne manjine PGŽ, održati će se u srijedu 12. lipnja 2019. g.

ispiši stranicu ispiši stranicu