Novosti

>

8. 7. 2019

Održan Znanstveno-stručni skup "420 godina Manastira Gomirje – Srbi u Gorskom kotaru u povijesnoj i suvremenoj perspektivi"


Gomirje420 godina postojanja manastira u Gomirju Srpsko kulturno društvo Prosvjeta obilježilo je organizacijom znanstveno-stručnog skupa na kojem se pod nazivom "420 godina Manastira Gomirje – Srbi u Gorskom kotaru u historijskoj i savremenoj perspektivi" kroz osam referata govorilo o povijesnim, vjerskim, ekonomskim, političkim i kulturnim aspektima života Srba u Hrvatskoj, posebno u Gorskom kotaru.

U ime Primorsko-goranske županije nazočne je pozdravio zamjenik župana Petar Mamula naglasivši da je želja ljudi ovog kraja na iznimno bogatoj i raznovrsnoj baštini graditi budućnost. "Devedesetih je na ovom području očuvan mir zahvaljujuću uspješnoj komunikaciji, a danas kad su mogućnosti komunikacije još veće treba i dalje razvijati suradnju i suživot", rekao je Mamula.

Skup je otvorenim proglasio protojerej Mića Kostić, a materijal obrađen kroz osam referata bit će, najavio je Siniša Tatalović, objavljen u sklopu izdavačke djelatnosti SKD Prosvjeta.

ispiši stranicu ispiši stranicu