Novosti

>

13. 8. 2019

Skrad proslavio Dan općine

Dan Općine Skrad U skradskom Domu kulture svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan Općine. Prije same sjednice članovi Općinskog vijeća položili su cvjetne aranžmane i zapalili svijeće na spomen obilježju "Križ" i na grobu hrvatskog branitelja Josipa Blaževića Blaža.

U ime Primorsko-goranske županije svečanoj sjednici prisustvovala je pročelnica UO za socijalnu politiku i mlade Dragica Marač koja je prenijela pozdrave župana Zlatka Komadine. “Gorani su skromni i samozatajni, previše ponosni da kucaju po vratima i mole, što danas nažalost treba činit. Sve postoji za dobar život, infrastruktura, ceste, treba naći načina kako zadržati mlade u općinama i gradovima, da se zaposle u ovoj sredini. Treba brinuti i o starijim građanima, da svima kvaliteta života bude dobra i bolja“, rekla je Marač.

Ove godine javna priznanja Povelju s novčanom nagradom od 2 tisuće kn dobio Dječji vrtić Skrad za 45 godina rada i djelovanja, Pohvalnice Josip Jeličić za 40 godina volonterskog rada u unaprjeđenju sporta u Skradu te Udruga umirovljenika za 10 godina rada na zaštiti i promicanju prava umirovljenika.

Kulturno umjetnički program održala je klapa „RIS“ iz Delnica s par svjetovnih pjesama a potom je u predvorju dvorane Doma kulture otvorena izložba slika Krešimira Račkog iz Gornje Dobre.

ispiši stranicu ispiši stranicu