Novosti

>

28. 10. 2019

13. HRVATSKI DAN LJEKARNI

 13. HRVATSKI DAN LJEKARNI U svim ljekarnama diljem naše zemlje će u utorak, 29. listopada biti obilježen Hrvatski dan ljekarni, ove godine posebno posvećen oralnom zdravlju. Riječ je 13. Hrvatskom danu ljekarni koji će, kao i prethodni, biti obilježen svojevrsnom javnozdravstvenom kampanjom koju uz same ljekarne organiziraju Hrvatsko farmaceutsko društvo i Hrvatska ljekarnička komora, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva.

Organizatori ovogodišnjeg Hrvatskog dana ljekarni pozivaju: O oralnom zdravlju savjetujte se s ljekarnikom. Ljekarne će u skladu s tom temom biti uređene, a građane će u ljekarnama dočekati i prigodni materijali o oralnom zdravlju s istaknutim pitanjima i odgovorima o toj temi.

Dan hrvatskih ljekarni vezan je uz datum otvorenja prve ljekarne na našim prostorima, a prva je otvorena u Trogiru, 29. listopada 1271., prije dakle 748 godina. Već 13 godina se taj dan u svim hrvatskim ljekarnama posvećuje nekoj javnozdravstvenoj temi. Prethodnih godina su primjerice bile obuhvaćene teme poput osteoporoze, zdravlja očiju – prevencije očnih bolesti, smanjenja tjelesne težine i druge. Naravno, s ljekarnicima se uvijek može savjetovati o zdravstvenim temama i pitanjima, a na Dan hrvatskih ljekarni u fokus se posebno postavlja određena tema. Javno zdravstvenom kampanjom na taj Dan građanima se želi ukazati i na važnost konzultiranja i savjetovanja s ljekarnicima, objašnjava Ines Krajačević, mag. pharm. ravnateljica Ljekarni Jadran.

U Primorsko-goranskoj županiji djeluje 84 ljekarne od kojih je 16 u sustavu ZU Ljekarne Jadran.

ispiši stranicu ispiši stranicu