Novosti

>

2. 11. 2019

Održan sastanak projektnih partnera na EU projektu EnerNETMob

Održan sastanak projektnih partnera na EU projektu EnerNETMob Predstavnici Primorsko-goranske županije sudjelovali su na dvodnevnom skupu partnera na projektu "EnerNETMob: Mediterranean Interregional Electromobility Networks for intermodal and interurban low carbon transport systems" koji je održan dana na Malti.

Vodeći partner u projektu je Regija Peloponese (Grčka), a u projektu sudjeluje još 15 projektnih partnera. Svrha projekta jest izraditi, testirati i promovirati održive planove elektromobilnosti, na temelju zajedničkih standarda električnog transportnog sustava na transnacionalnoj razini, kroz povezivanje regionalne mreže električnih punionica, a u cilju ostvarivanja veće mobilnosti između gradova i regija na Mediteranu. U sklopu projekta planirana je nabava električnih vozila te postavljanje električnih punionica, provedba testiranja, analiza rezultata testiranja kao i prijenos znanja te kapitalizacija dobivenih rezultata u projektu.

Projekt je službeno započeo s provedbom 1. veljače 2018. godine, a završava 31. siječnja 2022. godine, odnosno ukupno traje 48 mjeseci. Ukupan proračun Primorsko-goranske županije u navedenom razdoblju je 415.875,00 eura. Intenzitet potpore za Primorsko-goransku županiju iz EU sredstava iznosi 85%, odnosno 353.493,75 eura, dok iznos vlastitog sufinanciranja (15% ukupne vrijednosti) iznosi 62.381,25 eura.

Na sastanku su prezentirane dosadašnje aktivnosti i utvrđena je daljnja dinamika provođenja projektnih aktivnosti.

ispiši stranicu ispiši stranicu