Novosti

>

15. 1. 2020

Uručena donacija Klinici za pedijatriju KBC Rijeka

Uručena donacija Klinici za pedijatriju KBC Rijeka Predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić i zamjenica načelnika Općine Matulji Eni Šebalj uručili su ček u iznosu od 30.096,25 kn predstojnici Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka prof. dr. sc Jeleni Roganović za kupnju monitora za nadzor životnih funkcija.

Sredstva su prikupljena kroz manifestaciju „Noć šampiona Matulji 2019.“ koju je organizirao Boksački klub "Šampion" Rijeka i Hrvatski boksački savez pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije i Općine Matulji. "Riječ je o plemenitoj inicijativi od plemenitog sporta boksa i samih boksača koji su ovaj događaj i organizirali. Primorsko-goranska županija u akciju se uključila kao pokrovitelj i kad smo tražili povoljnu lokaciju na kojoj bi se događaj održao pokazalo se da je dvorana u Matuljima izuzetno prikladna", rekao je Fabijanić.

Prof. Roganović  uz zahvalu na donaciji  istaknula je da se radi o uređaju koji bilježi osnovne životne funkcije djeteta i potreban je kod djece koja boluju od malignih bolesti jer primaju vrlo agresivnu citostatsku terapiju koja može imati akutne neželjene učinke, te je izuzetno važno detektirati bilo kakve momentalne nepravilnosti. S tim aparatom bitno im se olakšava rad jer imaju  bolji pregled nad stanjem pacijenata.

ispiši stranicu ispiši stranicu