Novosti

>

3. 10. 2018

Otvorena izložba "Kako čitati prostorni plan"

Kako čitati prostori plan
„Kako čitati prostorni plan“ naziv je izložbe postavljene na riječkom Korzu u organizaciji JU Zavod za prostorno uređenje PGŽ. Osnovna ideja joj je približiti prostorno planiranje građanima i informirati građane kako čitati prostorni plan. Izložba je još jedan u nizu događanja povodom obilježavanja 25 godina Primorsko- goranske županije. Posjetitelji će ju moći razgledati u razdoblju od 3. do 12. listopada 2018. godine.

Prilikom otvorenja ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje PGŽ Adam Butigan istaknuo je da izložba jedna u nizu edukacija za građane koje Zavod provodi kako bi ih se senzibiliziralo za prostorno planiranje. „Najbolji prostorni planovi, ako se ne provode, mrtvo su slovo na papiru,“ istaknuo je Butigan te dodao kako je PGŽ izrazito disciplinirana u davanju informacija javnosti pa se tako sadržaj svakog prostornog plana može pogledati na županijskoj web stranici.

Predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić istaknuo je važnost prostornog plana kao ključnog dokumenta koji pokazuje kako Županija vidi razvoj svog administrativnog područja. „Kod donošenja dokumentacije uvijek postoji javna rasprava u kojoj se traži sudjelovanje zainteresirane javnosti, a bitno je znati proceduru koju možemo vidjeti i kroz ovu izložbu,“ zaključio je Fabijanić.

Sa primjerima iz prakse posjetitelje su upoznale pročelnica UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Koraljka Vahtar Jurković, urbanistica Tanja Rakovac te autorice izložbe Vana Rodin Kružić i Sanja Turk iz JU Zavod.

Izložbu "Kako pročitati prostori plan" možete pogledati na linku.

ispiši stranicu ispiši stranicu